Paste cu ricotta si nuca
Retete cu branza Retete din Italia Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Pranz rapid, simplu si gustos. Tipic italian. Intotdeauna e bine sa ai la indemana asemenea retete.
Ingrediente
300 gr paste scurte
Sos de ricotta si nuca
100 gr branza ricotta
50 gr parmezan (sau pecorino)
30 gr busuioc proaspat
50 gr samburi de nuca (usor prajiti)
1 catel mare de usturoi
3 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri ulei de nuca
sare, piper
Portii: 3
- Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare. Se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
- Pana cand fierb pastele, pregatim sosul. In robot mixam busuiocul, usturoiul, nuca, sare si piper. Adaugam uleiul si mixam pana obtinem o pasta, dar nu foarte fina.
- Adaugam pasta de nuca si busuioc peste ricotta si parmezanul razuit fin si amestecam bine, pana obtinem o compozitie omogena.
- Adaugam peste sos 150 ml din apa in care fierb pastele si amestecam sa se subtieze sosul.
* in loc de apa, puteti folosi smantana dulce pentru a subtia sosul - Scurgeti pastele de apa si puneti-le la loc in oala fierbinte. Adaugati sosul peste ele si amestecati bine. Gustati de sare.
- Serviti imediat cu extra parmezan razuit si stropite cu putin ulei de masline.
Busuioc si nuca macinate
Sosul de nuca si ricotta (inainte de a fi inmuiat cu apa)
Sosul de ricotta si nuca