Paste cu ulei de masline, usturoi si chili
Retete garnituri Retete din Italia Retete cu paste Retete de post Retete rapide Retete simple
Se pare ca ieri am avut o problema la site si textele retetei au fost sterse :( Trebuia sa fie retetea rapida a saptamanii si fiind vineri o retetea de post...
Pentru reusita retetei trebuie doar sa folositi ulei de masline de foarte buna calitate, la fel si pastele, eu am folosit penne de la Barilla.
Ingrediente
300 gr paste
4 catei usturoi
1/2 lingurita chili proaspat macinat
8 linguri ulei masline extravirgin
7 frunze busuioc proaspat (nu folositi uscat)
sare
Portii: 3
- Se pun pastele la fiert cu multa apa, sare si 2 linguri ulei masline. Timpul de fierbere este cel indicat pe cutie. Cand pastele sunt fierte "al dente" se scurg de apa, retinandu-se o jumatate de cana din apa in care au fiert. NU treceti pastele jub jet de apa!
- Intr-o tigaie larga se incinge restul de ulei si se pune usturoiul taiat felii. Se caleste cateva minute pana se face auriu, dar nu-l lasati sa se faca maro, va da un gust amarui sosului. Se scoate din tigaie si in loc se adauga chiliul care se mai caleste 1 minut.
- Se adauga pastele si se amesteca bine cu uleiul condimentat si se sareaza. Se pun apoi peste ele 7 linguri din apa in care au fiert. Se lasa pe foc inca 2 minute.
- La sfarsit se adauga busuiocul taiat mare, se amesteca si se ia de pe foc.
- Se serveste pe loc, simplu sau garnitura la alte mancaruri, eu le servesc de obicei langa ciulama (nu cred ca e un obicei italienesc, dar combinatia e reusita si asta conteaza).
300 gr paste
Ulei de masline, chili si usturoi
Scurgem pastele fierte si pastram putina apa
Calim usturoiul
Calim chiliul
Adaugam pastele si poai busuiocul
Paste cu ulei de masline, usturoi si chili
Paste cu ulei de masline, usturoi si chili
Comentarii (8)
angela acum 16 ani - 7 Iunie 2008 22:02
in Italia se folosesc in special :spaghetti pentru acest tip de sos ,si de obicei se mananca noaptea dupa ce te-ai intors de la discoteca cu prieteni .asta nu inseamna ca nu merg bine la pranz sau cinaIoana acum 16 ani - 8 Iunie 2008 00:18
sa nu traduci vreunui italian ce-ti zic acum: singurul motiv pentru care folosesc paste scurte la aceasta mancare e ca incing mai bine cu ele in ciulama decat cu alt tip de paste :pdar cum imi plac retetele originale cand o sa le servesc simple voi folosi spaghetti. promit!
diana acum 16 ani - 25 Noiembrie 2008 20:53
..se mananca de obicei noaptea..ptr ca ..usturoiul este afrodisiac.. :)angela acum 16 ani - 25 Noiembrie 2008 21:55
diana -am ras cu lacrimi !si stii cum se spune in Italia la chili?-viagra saracului!geGE acum 13 ani - 26 Ianuarie 2011 09:58
ce se poate pune in loc de busuioc?Ioana acum 13 ani - 26 Ianuarie 2011 10:30
putin patrunjel tocat foarte marunt. sau nimic. si atunci presari parmezan la servire.dragos acum 13 ani - 2 Martie 2011 02:20
nu stiu daca o sa mai citeasca cineva dar ai specificat ca la aceasta reteta trebuie sa se foloseasca ulei si paste de cea mai buna calitate..pai borges la 3 euro sticla e ulei de calitate ? =))) :-&Ioana acum 13 ani - 2 Martie 2011 09:07
la atat aveam acces atunciLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email