Paste cu sos picant de rosii

Retete din Italia Retete cu paste Retete rapide Retete simple

Reteta Paste cu sos picant de rosii

De cateva zile sunt tot pe fuga, am planuri si proiecte noi pe care vreau sa le duc la bun sfarsit, asa ca pastele sunt mancarea noastra de baza. Aseara am pregatit aceste paste cu sos picant inspirate dintr-o reteta celebra, pasta all'amatriciana, dar in loc de bacon am pus ansoa ca sa fie mai potrivite pentru cina. Am crezut ca am inventat si eu ceva nou, dar m-a adus adry cu picioarele pe pamant, s-a dovedit ca acestea sunt fix pastele alla marinara, cunoscute in zona Napoli.

Ingrediente

300 gr paste scurte
1 ceapa
1 ardei iute
3 catei usturoi
3 file ansoa in ulei
100 ml vin rosu sec
1 1/2 conserve rosii de 400 gr fiecare
7-8 masline verzi
1 lingurita oregano uscat
6 frunze busuioc
3 linguri ulei masline
sare, piper, chili

Portii: 4

  1. Fierbeti pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Scurgeti-le.
  2. Intr-o tigaie mai inalta caliti ceapa tocata marunt in ulei. Cand s-a inmuita adaugati usturoiul, ardeiul iute si ansoa toate tocate cat mai marunt. Mai caliti 1-2 minute.
  3. Stingeti totul cu vin si lasati la fiert cca 3 minute, pana vinul scade aproape de tot.
  4. Adaugati rosiile din conserva strivite cu furculita, oregano, maslinele taiate felii, putina sare (atentie, ansoa si maslinele sunt sarate) si piper. Lasati sa fiarba la foc mediu, amestecand din cand in cand cca 15-20 minute, pana sosul se ingroasa un pic.
  5. Stingeti focul si adaugati busuiocul tocat. Gustati sosul si potriviti de sare si piper. Daca doriti mai picant adaugati si chili.
  6. Adaugati pastele si amestecati bine.
  7. Serviti stropit cu putin ulei de masline si presarat cu parmezan.

Tocam ardeiul iute, usturoiul si ansoa

Tocam ardeiul iute, usturoiul si ansoa

Le adaugam peste ceapa calita

Le adaugam peste ceapa calita

Stingem cu vin rosu

Stingem cu vin rosu

Adaugam rosiile si maslinele

Adaugam rosiile si maslinele

Si la final busuiocul

Si la final busuiocul

Amestecam cu paste

Amestecam cu paste

Paste cu sos picant de rosii

Paste cu sos picant de rosii

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 15 ani - 16 Mai 2009 21:13  

din greseala am facut reteta, pe bune :) am auzit de sos alla marinara si stiam ca e cu rosii dar cam atat... am pornit de la sosul all'amatriciana si am scos baconul si am adaugat ceapa. noh, am crezut si eu ca inventez ceva nou :p trebuia sa ma mai lasi o zi sa ma laud cu "inventia" mea.
 

Ioana  acum 15 ani - 18 Mai 2009 10:29  

adry, am mai studiat sosurile astea italienesti pe baza de rosii si am o intrebare: care e diferenta intre pasta alla puttanesca si alla marinara?
 

ramisimion  acum 15 ani - 9 Septembrie 2009 20:55  

ioana, sosul este minunat si nu am pus ansoa fiind post. eu cumparam tot timpul sosuri de la barilla, de acum inainte o sa il pregatesc pe al tau, este gustos si usor. daca mai ai si alte sosuri pentru paste te rog sa le postezi. mersi!
 

lavynia  acum 14 ani - 26 Ianuarie 2010 12:07  

:-&
 

clau  acum 14 ani - 14 Aprilie 2010 16:47  

f bune, le faceam si eu destul de des, dar eu stiu ca le zice pasta alla putanesca
 

KLR  acum 14 ani - 2 Decembrie 2010 19:54  

=P~ fooooooarte bun, cand am fost in vacanta in Italia anul acesta chiar mi-au placut aproape toate preparatele din paste. Dar cele cu sos picant sunt preferatele mele. :)
 

strugar  acum 12 ani - 15 Mai 2012 22:42  

cel mai bun sos , am 14 ani si am facut aceste paste si sora mea care lucreaza in italia o zis ca is aproape cele mai bune paste de care a mancat vreodata
 

Mirela   acum 4 ani - 30 Martie 2020 14:48  

Foarte bune, le-am pregatit de Buna Vestire, deci fara branza, dar tot au fost buneeee =P~
Intentionam sa rad niste tofu, asa mai mult de decor ca nu ma dau in vant dupa ea, dar cu izolarea asta nu am avut in casa si nu am mai iesit...
 

Ioana  acum 4 ani - 30 Martie 2020 16:13  

o reteta din 2009 :)))))
vad ca ai avut vinutz bun, sigur au alunecat bine si fara branza ;)
 

Mirela   acum 4 ani - 30 Martie 2020 16:35  

=P~ daaa....fara sa fiu o cunoscatoare, recomand: Merlot aici ( dat si alt soi) de la Castel Huniade. Nu e prea scump si nici pretentios, merge cam la orice, mai ales zilele astea ?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...