Paste cu ricotta, usturoi si verdeturi

Retete cu branza Retete din Italia Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Paste cu ricotta, usturoi si verdeturi

Pentru amatorii de paste in sos alb, cremos. Sosul se simte usor datorita ricottei care nefiind grasa nu creeaza acel efect lipicios dat de smantana dulce care se foloseste des la sosurile albe. Gustul e amplificat de uleiul de masline de calitate, la care va spun drept nu m-am zgarcit de data asta. Mi-am permis asta fiindca portia este mica. 80 gr paste per portie. Ca sa va puteti imagina vizual o astfel de portie, am pus-o intr-o ceasca de cappuccino pe care o folosesc si la servirea supelor creme. Pentru mine portiile mici si gustoase functioneaza mai bine decat cele mari si dietetice. Daca sunt satisfacuta de gustul mancarii foamea mi se potoleste pana la urmatoarea masa, sunt calma si ma pot concentra la alte lucruri.

Recomand aici o ricotta cremoasa (imi place cea de la Mega Image sau Bottega Italiana), sosul va fi mai fin. In plus, mixand ricotta in blender sosul iese cat de fin se poate, fiindca ricotta este putin zgrunturoasa, cu mici bulgarasi care nu se topesc la caldura. Asa ca prin mixare se reduce acest efect.

Ingrediente

160 gr paste (spaghetti)
100 gr ricotta
2-3 linguri lapte
2 catei usturoi
4 fire patrunjel
20 frunze busuioc
20 frunze menta
35 ml ulei masline
10 gr unt
10 gr parmezan razuit
sare, piper negru, chili

Portii: 2

  1. Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare urmand instructiunile de pe pachet.
  2. Se pune intr-o tigaie larga putin ulei, cat sa puteti cali usturoiul in el.
  3. Se mixeaza cu blenderul vertical restul de ulei, ricotta, laptele, sare si mult piper negru rasnit. Va rezulta un sos cremos, de consistenta smantanii dulci. Acest pas asigura un sos fin.
  4. Se toaca cat mai marunt verdeturile.
  5. Cand fierberea pastelor se apropie de final, incingeti uleiul din tigaie si adaugati usturoiul strivit. Caliti scurt, doar pana incepe sa miroasa placut. Adaugati fulgi de chili dupa gust si amestecati scurt pana se dizolva in ulei. Adaugati untul si lasati sa se topeasca.
  6. Scurgeti pastele si le adaugati in tigaie imediat ce untul e topit. Amestecati ca sa se acopere pastele cu grasime si sa se infuzeze bine cu usturoi. Adaugati si verdeturile tocate. Amestecati si caliti totul cam 2 minute.
  7. Opriti focul si adaugati sosul de ricotta si parmezanul. Amestecati pana pastele sunt acoperite de sos.
  8. Serviti imediat cu extra parmezan.

Adaugam sosul. Un moment inainte ca magia sa se intample

Adaugam sosul. Un moment inainte ca magia sa se intample

Comentarii (4)

 

Oana Picu  acum 5 ani - 11 Februarie 2019 16:31  

O, inca o reteta care va ateriza cu zgomot pe masa familiei mele! Ioana, molto grazie!
 

Ioana  acum 5 ani - 12 Februarie 2019 10:47  

cu mult drag, Oana!
 

Misha   acum 5 ani - 17 Februarie 2019 14:05  

De cand am citit reteta abia asteptam sa vina week-end-ul sa incerc sosul!
Am avut si eu niste tentative de subtiat ricotta insa nu m-am gandit la varianta asta, in sfarsit una de succes! Iaca de asta citesc eu fiecare reteta de-a ta, draga Ioana :p
Eu am folosit spanac drept verdeata si niste rosii cherry. Am avut niste pecorino in loc de parmezan, piper wild minunat (stii tu) si niste nuci coapte sfaramate pentru definitivat extravaganta ;)
Multumeeeesc!
 

Ioana  acum 5 ani - 18 Februarie 2019 11:07  

suna execelenta varianta ta!
atentia la detalii face diferenta ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...