Paste cu sos pesto, pulpe si ciuperci la gratar
Retete cu ciuperci Retete de mancaruri cu carne Retete cu paste Retete cu carne de pui
Vedeti azi cum trei preparate simple sunt puse impreuna pentru a obtine o masa satisfacatoare.
Ingrediente
Paste cu sos pesto
200 gr paste scurte
20 gr unt
10 gr faina (cam 1 lingurita cu varf)
200 ml smantana dulce pentru gatit (15% grasime)
2 linguri pesto genovese (cumparat sau pregatit in casa)
sare
Pulpe de pui la gratar
2 pulpe de pui dezosate
sare, piper negru, piper verde, fulgi de chili
putin ulei
Ciuperci la gratar
10 ciuperci champignon
sare, piper negru
1/2 lingurita ulei
Portii: 2
- Pulpele se prepara dupa instructiunile de aici. Se scot pe o farfurie si se tin acoperite cu folie pana la servire.
- Ciupercile se sterg cu un servetel umed si apoi se taie felii pe lungime. Se aseaza pe tigaia grill care e deja incinsa si unsa de la pulpele pregatite inainte. Le prajiti cate 2 minute / parte (pana prind usoare urme de gratar). Le scoateti pe o farfurie, le presarati cu sare si piper dupa gust si daca vi se par uscate adaugati si 1/2 lingurita de ulei. Amestecati si acoperiti-le si pe ele cu folie de aluminiu pana la servire.
- Pastele le puneti la fiert in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
- Cand pastele sunt aproape fierte incepeti sa preparati sosul: topiti untul intr-o craticioara si cand e fierbinte adaugati faina. Amestecati pana faina absoarbe untul si aveti o pasta groasa. Adaugati apoi smantana in fir subtire, amestecand cu un tel. Fierbeti sosul timp de 1-2 minute dupa ce ati adaugat toata smantana. Veti obtine un sos cremos. Trageti craticioara de pe focĀ si adaugati pestoul. Omogenizati si dregeti sosul de sare.
- Scurgeti pastele (retineti 1/2 cana de apa in care au fiert). Puneti-le intr-un bol si turnati sosul pesto peste ele. Amestecati. Daca e necesar (sosul s-a racit un pic sau nu e foarte fluid), adaugati din apa retinuta pana sosul e fluid si acopera pastele.
- Asezati pastele in farfurii. Deasupra puneti cate o pulpa dezosata la gratar, iar apoi acoperiti pulpa cu ciupercile la gratar. Decorati cu frunze de busuioc.
Pulpele la gratar
Ciupercile pe gratar
Sos cremos cu pesto
Comentarii (1)
Cristina acum 10 ani - 10 Ianuarie 2014 09:53
Simplu si delicios!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email