Paste cu sos de rosii

Retete cu legume Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Paste cu sos de rosii

Reteta care a facut echipa e-retete & friends sa functioneze ca unsa la Maratonul Cluj ;) Locul 26 la Stafeta Mixt! Felicitari coechipieri, sa alergam si la anu'!

Ingrediente

200 gr paste scurte
branza rasa (tip parmezan sau cascaval)

Sos de rosii

1 conserva de rosii (de 400 gr)
3 catei de usturoi
50 ml vin rosu sec
1 lingurita cu varf crema de otet balsamic
1 lingurita zahar
1 lingura unt
5 frunze mari de busuioc
2 liguri ulei
sare, piper, fulgi de chili

  1. Se adauga usturoiul strivit si fulgi de chili dupa gust (am pus 1/4 lingurita) in uleiul incins. Se calesc 30 de secunde, apoi se adauga rosiile (mixate doar 3 pulsuri in robot sau strivite cu furculita). Se adauga imediat vinul, otetul, zaharul, putina sare si piper negru.
  2. Se aduce totul la fierbere, se da focul a mic si se fierbe cu capac timp de 30 minute.
  3. Se ridica capacul, se mai lasa 2-3 minute la fiert fara capac, sa mai scada un pic si se adauga untul. Se fierbe inca 2 minute. Se adauga busuiocul tocat. Se drege sosul de sare.
  4. Intre timp se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg si se adauga in sosul fierbinte. Se amesteca bine, sa se acopere pastele de sos.
  5. Se servesc pastele calde cu branza rasa.

Adaugam rosiile peste usturoiul calit

Adaugam rosiile peste usturoiul calit

Adaugam vinul, crema, zaharul si condimentele

Adaugam vinul, crema, zaharul si condimentele

Sosul fiert 30 minute

Sosul fiert 30 minute

Adaugam untul

Adaugam untul

Echipa e-retete & friends

Echipa e-retete & friends

Comentarii (5)

 

Andra  acum 10 ani - 6 Mai 2014 10:46  

Ioana, arata foarte bine. As vrea s-o incerc si eu, dar nu mi-e clar ce e crema de otet balsamic. Poate ma lamuresti tu. Multumesc!
 

Ioana  acum 10 ani - 6 Mai 2014 11:18  

este otet balsamic amestecat cu must si redus pana e ca mierea de gros si lucios. are gust de caramel, e dulce-acrisor. e produs in Modena (Crema di Balsamico). e scumpa sticluta dar cum folosesti putin, te tine mult.
eu am mancat prima data langa Modena, cu parmezan, la o degustare. gazda s-a minunat ca nu m-am atins de otet (nu stia de aversiunea mea pentru otet in general) si ca sa nu fiu nepolitiocoasa am acceptat sa gust... si am tot gustat.

daca nu gasesti asa ceva (sau pana gasesti), poti fierbe niste otet balsamic cu zahar brun pana se ingroasa. La cluj se gaseste in magazinele Bottega Italiana din mall-uri.
 

Alexandra  acum 10 ani - 23 Mai 2014 22:43  

Sunt foarte foarte bune, eu le-am facut cam
picante pt ca nu aveam fulgi de chili doar chili intreg si nu am stiu cat sa pun:))) Delicioase!! =P~
 

Budea George  acum 9 ani - 12 Decembrie 2014 18:58  

Am facut FIX asa cum scrie,CU ce scrie. si au iesit forte bune. multumesc de reteta. Miine la muinca am sa ma laud la babele de la munca cu pastele mele. ;)
 

REON  acum 8 ani - 5 Ianuarie 2016 16:53  

Foarte buna reteta;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...