Paste cu sos picant de rosii
Retete din Italia Retete cu paste Retete rapide Retete simple
De cateva zile sunt tot pe fuga, am planuri si proiecte noi pe care vreau sa le duc la bun sfarsit, asa ca pastele sunt mancarea noastra de baza. Aseara am pregatit aceste paste cu sos picant inspirate dintr-o reteta celebra, pasta all'amatriciana, dar in loc de bacon am pus ansoa ca sa fie mai potrivite pentru cina. Am crezut ca am inventat si eu ceva nou, dar m-a adus adry cu picioarele pe pamant, s-a dovedit ca acestea sunt fix pastele alla marinara, cunoscute in zona Napoli.
Ingrediente
300 gr paste scurte
1 ceapa
1 ardei iute
3 catei usturoi
3 file ansoa in ulei
100 ml vin rosu sec
1 1/2 conserve rosii de 400 gr fiecare
7-8 masline verzi
1 lingurita oregano uscat
6 frunze busuioc
3 linguri ulei masline
sare, piper, chili
Portii: 4
- Fierbeti pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Scurgeti-le.
- Intr-o tigaie mai inalta caliti ceapa tocata marunt in ulei. Cand s-a inmuita adaugati usturoiul, ardeiul iute si ansoa toate tocate cat mai marunt. Mai caliti 1-2 minute.
- Stingeti totul cu vin si lasati la fiert cca 3 minute, pana vinul scade aproape de tot.
- Adaugati rosiile din conserva strivite cu furculita, oregano, maslinele taiate felii, putina sare (atentie, ansoa si maslinele sunt sarate) si piper. Lasati sa fiarba la foc mediu, amestecand din cand in cand cca 15-20 minute, pana sosul se ingroasa un pic.
- Stingeti focul si adaugati busuiocul tocat. Gustati sosul si potriviti de sare si piper. Daca doriti mai picant adaugati si chili.
- Adaugati pastele si amestecati bine.
- Serviti stropit cu putin ulei de masline si presarat cu parmezan.
Tocam ardeiul iute, usturoiul si ansoa
Le adaugam peste ceapa calita
Stingem cu vin rosu
Adaugam rosiile si maslinele
Si la final busuiocul
Amestecam cu paste
Paste cu sos picant de rosii