Paste cu broccoli
Retete din Italia Retete cu legume Retete cu paste Retete rapide Retete simple
Reteta siciliana este preferata mea cand vine vorba sa gatesc ceva cu broccoli.
Uneori o fac intr-o varianta mai simpla: in loc de ceapa calesc cativa catei de usturoi, iar in loc de passata pun putin sofran pentru culoare.
Ingrediente
1 capatana broccoli (cca 500 gr)
250 gr paste scurte
1 ceapa
3 fileuri ansoa in ulei
6 linguri passata
3 linguri pinoli
3 linguri ulei masline
sare, piper
Portii: 3-4
- Intr-o oala se pune multa apa cu sare la fiert.
- Se desface broccoli buchetele mici. Se pune in apa care fierbe si se lasa la fiert intre 5 si 8 minute, pana e fiert dar nu moale. Se scoate din apa, se pune intr-o strecuratoare si se trece repede sub jet de apa rece ca sa oprim fierberea si sa pastram culoarea verde.
- In aceeasi apa in care a fiert broccoli se pun la fiert pastele, dupa instructiunile de pe pachet.
- Intr-o tigaie se incinge uleiul si in el se caleste ceapa tocata marunt.
- Cand s-a inmuiat, se adauga fileurile de ansoa tocate si se mai lasa 1 minut la prajit.
- Se adauga passata, putin piper si 100 ml apa din apa in care fierb pastele si se lasa la fiert la foc mic cca 10 minute. Daca vi se pare ca sosul este prea uscat in timpul asta mai adaugati apa de pe paste.
- Se adauga pinoli si se mai dau cateva clocote.
- Se pun in sosul de mai sus pastele strecurate si se amesteca pana sunt acoperite de sos.
- Se adauga broccoli si sare dupa gust si se amesteca usor.
- Se serveste presarat cu parmezan.
Comentarii (12)
Ultimele comentarii
monika acum 14 ani - 22 Septembrie 2010 12:47
super reteta ioana, si noua ne place atat brocoli cat si pastele, doar ca eu brocoli il fac doar la aburi fiert nu mai e la fel de gustos. adica mie mi se pare t otal schimbat gustul , de aceea chiar si facut cu paste il prefer facut la aparatul cu aburicombinataia asta cu ansoa nu o stiam dar clar trebuie incercata ;)
Ioana acum 14 ani - 22 Septembrie 2010 13:31
da, si mie imi place conopida sau broccoli la abur, printre putinele chestii "aburite" sa-ti spun drept. daca insa timpul de fierbere in apa e scurt isi pastreaza gustul. o fierbere peste 10 minute deja face ca broccoli sa aiba gust amarui si greu (ca de varza statuta).Violeta acum 14 ani - 26 Septembrie 2010 14:28
Faina, faina reteta! incercati sa puneti brocoli la fiert 4 minute exact, din momentul inceperii fierberii, fffff bun!Mela acum 14 ani - 30 Septembrie 2010 01:36
Ioana trebuie sa-ti marturisesc ca am fost novice in ale gatitului pina "te-am gasit". Retetele tale sint simple si atit de gustoase. Cu ajutorul tau trec lipsa mamei mai usor, ptr. ca fiind departe de casa, e greu sa gatesc prin telefon. Doar ce-am terminat tocanita de cartofi si cabanos.Ce minunatie ! Nu mai mincasem de ani de zile.Vroiam doar sa-ti multumesc and keep it up !damian acum 13 ani - 15 Februarie 2011 16:30
arata destul de bn tr sa incerc si eu ;) :)monik acum 13 ani - 4 Iunie 2011 16:11
icearca sa folosesti in loc de ansoa carnati de casa fara pielita ii rumenesti cu un catel de ustruoi si pe urma adaugi brocolli nu pune nici suc de rossi nici sofran ;)1ww acum 13 ani - 29 Iunie 2011 15:49
da de ce taman 10 min se fierb pastele? stii tu ce paste folosesc? diletantiIoana acum 13 ani - 29 Iunie 2011 16:01
superificiali! preferatii mei :) insa o sa te ajut un pic, fiindca nu stiu ce paste folosesti, insa stiu ca poti citi instructiunile de pe pachet si reteta: "se pun la fiert pastele, dupa instructiunile de pe pachet".marnie acum 13 ani - 12 Octombrie 2011 20:52
pe aia am invatat-o de la mama mea care sta in Italia de 8 ani.varianta pe care o face e mult mai simpla,peste pastele si broccoli deja fierte la un loc(la 5 minute diferenta de timp de fierbere)si scurse se toarna putin ulei de masline si usturoi pisat si parmezan ras si gata!szaszka elena acum 11 ani - 5 Decembrie 2012 12:44
E super faina reteta doar ca eu o fac fara passata si pinoli.Nu o fac des pentru ca sotului meu nu-i place ansoa.(eu pun 2 catei de usturoi in loc de ceapa)Sa ai o zi faina!Acum merg sa fac cornuletele cu nuca,o sa-ti scriu dupa sa-ti zic cum ai iesit!:)
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email