Paste cu ulei de masline, usturoi si chili
Retete garnituri Retete din Italia Retete cu paste Retete de post Retete rapide Retete simple
Se pare ca ieri am avut o problema la site si textele retetei au fost sterse :( Trebuia sa fie retetea rapida a saptamanii si fiind vineri o retetea de post...
Pentru reusita retetei trebuie doar sa folositi ulei de masline de foarte buna calitate, la fel si pastele, eu am folosit penne de la Barilla.
Ingrediente
300 gr paste
4 catei usturoi
1/2 lingurita chili proaspat macinat
8 linguri ulei masline extravirgin
7 frunze busuioc proaspat (nu folositi uscat)
sare
Portii: 3
- Se pun pastele la fiert cu multa apa, sare si 2 linguri ulei masline. Timpul de fierbere este cel indicat pe cutie. Cand pastele sunt fierte "al dente" se scurg de apa, retinandu-se o jumatate de cana din apa in care au fiert. NU treceti pastele jub jet de apa!
- Intr-o tigaie larga se incinge restul de ulei si se pune usturoiul taiat felii. Se caleste cateva minute pana se face auriu, dar nu-l lasati sa se faca maro, va da un gust amarui sosului. Se scoate din tigaie si in loc se adauga chiliul care se mai caleste 1 minut.
- Se adauga pastele si se amesteca bine cu uleiul condimentat si se sareaza. Se pun apoi peste ele 7 linguri din apa in care au fiert. Se lasa pe foc inca 2 minute.
- La sfarsit se adauga busuiocul taiat mare, se amesteca si se ia de pe foc.
- Se serveste pe loc, simplu sau garnitura la alte mancaruri, eu le servesc de obicei langa ciulama (nu cred ca e un obicei italienesc, dar combinatia e reusita si asta conteaza).
300 gr paste
Ulei de masline, chili si usturoi
Scurgem pastele fierte si pastram putina apa
Calim usturoiul
Calim chiliul
Adaugam pastele si poai busuiocul
Paste cu ulei de masline, usturoi si chili
Paste cu ulei de masline, usturoi si chili