Piadina cu ciuperci
Retete cu ciuperci Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete rapide
Piadina supraincarcata cu ciuperci, o noua reteta satisfacatoare pentru perioada postului. Dar e atat de frumoasa si buna incat sunt sigura ca veti abuza de ea si in rest.
Ingrediente
1 piadina (de aprox 110 gr)
1 avocado
75 gr varza alba
2 linguri lapte batut
1/2 lime
1/4 legatura mica patrunjel
4 ciuperci Portobello (aprox. 200 gr)
sare
putin ulei pt uns ciupercile
Sos picant cu susan
2 linguri ulei masline
2 catei usturoi
1/2 lingurita pasta de ardei iute
2 lingurite ulei de susan
sare
Portii: 1-2
Calorii: 777 cal in total
- Se striveste usturoiul intr-un mojar pana e pasta. Adaugati pasta de ardei iute si omogenizati. Se adauga treptat uleiul in timp ce continuati sa pisati cu pistilul. Adaugati la final uleiul de susan si sarea si gustati.
- Pulpa de avocado se se scoate din coaja, se presara cu putina sare si se stropeste cu 1 lingura suc de lime. Se striveste cu furculita pana aveti un piure rustic (cu bucatele de avocado inca vizibile).
- Varza se taie fideluta cat mai fina si se presara cu putina sare. Se maseaza (framanta) timp de 1 minut, pana varza isi pierde din volum si se simte umeda. Se adauga laptele batut, coaja rasa de la 1/4 lime si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine si se drege de sare.
- Se incinge bine o tigaie larga (fara adaos de grasime) si se pune piadina. Se coace 1 minut pe prima parte si apoi inca 1 minute pe a doua parte. PIadina va deveni usor crocanta si se va umfla putin in tigaie. Scoateti piadina si lasati-o sa se racoreasca.
- Taiati ciupercille felii mai consistente. Le ungeti cu putin ulei. Le asezati in tigaia deja incinsa in care ati prajit piadina sau o tigaie grill incinsa bine. Le lasati undeva intre 1-2 minute pe parte, pana sunt rumene. Nu le inghesuiti in tigaie, le prajiti in ture daca e cazul.
- Le scoateti intr-un bol, le presarati cu sare grunjoasa si apoi turnati 2 lingurite de sos. Amestecati.
- Ungeti piadina cu piureul de avocado. Distribuiti deasupra salata de varza si apoi ciupercile. Mai picurati peste tot inca 2 lingurite de sos. Taiati in 4 si serviti imediat.
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email