Piadina cu ciuperci
Retete cu ciuperci Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete rapide
Piadina supraincarcata cu ciuperci, o noua reteta satisfacatoare pentru perioada postului. Dar e atat de frumoasa si buna incat sunt sigura ca veti abuza de ea si in rest.
Ingrediente
1 piadina (de aprox 110 gr)
1 avocado
75 gr varza alba
2 linguri lapte batut
1/2 lime
1/4 legatura mica patrunjel
4 ciuperci Portobello (aprox. 200 gr)
sare
putin ulei pt uns ciupercile
Sos picant cu susan
2 linguri ulei masline
2 catei usturoi
1/2 lingurita pasta de ardei iute
2 lingurite ulei de susan
sare
Portii: 1-2
Calorii: 777 cal in total
- Se striveste usturoiul intr-un mojar pana e pasta. Adaugati pasta de ardei iute si omogenizati. Se adauga treptat uleiul in timp ce continuati sa pisati cu pistilul. Adaugati la final uleiul de susan si sarea si gustati.
- Pulpa de avocado se se scoate din coaja, se presara cu putina sare si se stropeste cu 1 lingura suc de lime. Se striveste cu furculita pana aveti un piure rustic (cu bucatele de avocado inca vizibile).
- Varza se taie fideluta cat mai fina si se presara cu putina sare. Se maseaza (framanta) timp de 1 minut, pana varza isi pierde din volum si se simte umeda. Se adauga laptele batut, coaja rasa de la 1/4 lime si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine si se drege de sare.
- Se incinge bine o tigaie larga (fara adaos de grasime) si se pune piadina. Se coace 1 minut pe prima parte si apoi inca 1 minute pe a doua parte. PIadina va deveni usor crocanta si se va umfla putin in tigaie. Scoateti piadina si lasati-o sa se racoreasca.
- Taiati ciupercille felii mai consistente. Le ungeti cu putin ulei. Le asezati in tigaia deja incinsa in care ati prajit piadina sau o tigaie grill incinsa bine. Le lasati undeva intre 1-2 minute pe parte, pana sunt rumene. Nu le inghesuiti in tigaie, le prajiti in ture daca e cazul.
- Le scoateti intr-un bol, le presarati cu sare grunjoasa si apoi turnati 2 lingurite de sos. Amestecati.
- Ungeti piadina cu piureul de avocado. Distribuiti deasupra salata de varza si apoi ciupercile. Mai picurati peste tot inca 2 lingurite de sos. Taiati in 4 si serviti imediat.