Pide cu broccoli
Retete aluaturi Retete cu branza Retete cu legume Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene
O irezistibila pide cu broccoli.
Desi nu este cu adevarat o reteta traditionala turceasca, am pus in ea suficiente ingrediente specifice (iaurt, menta, pul biber, forma) ca sa ne faca sa ne imaginam ca undeva, prin vreun coltisor de Turcie, asa se face pizza cu broccoli.
Ingrediente
1/2 portie aluat de placinta (din 250 gr faina)
150 gr mozzarella pentru pizza (nu din cea in lichid; sau alt cascaval care se topeste usor)
4 linguri broccoli in ulei de masline (scurs de ulei)
20 gr branza tare (parmezan, pecorino sau branza fermentata Horezu)
8 frunze menta
pul biber
Bucati: 8
- Mozzarella si branza tare se dau pe razatoare. Broccoli se toaca marunt cu cutitul sau se mixeaza scurt (3 pulsuri) in robot. Menta se toaca.
- Se taie aluatul in 8 bucati egale si li se da forma de bila. Se intinde fiecare bucata foaie subtire, cu miscari fata-spate a sucitorului, astfel incat sa obtineti foi lunguiete subtiri cam de 2 mm.
- Se aseaza in mijloc un strat de mozzarella razuita. Deasupra se presara menta si se pun cam 2 lingurite broccoli tocat. Se presara cu pul biber dupa gust.
- Se ridica marginile peste umplutura (poza 3) si se preseaza bine la capete.
- Se prinde pide de cele doua capete si si se ridica, mutand-o in tava cuptorului. Astfel, in timpul mutarii, se va intinde un pic sub propria greutate.
* pe o tava de cuptor intra 4 pide o data - Coaceti pide timp de 15 minute la 200C. Daca doriti, puteti sa le tineti la final sub grill 2-3 minute, ca sa se rumeneasca mai tare.
* daca aveti cuptor electric cu program de super-rumenire, atunci le coacecti doar 12 minute si nu mai e nevoie de grill - Scoateti pide pe un fund de lemn. Cu un cutit mare si lat, taiati-le felii de latime (poza 6). Introduceti lama cutitului sub pide, de-a lungul ei si mutati-o pe farfurie.
- Se servesc imediat, cat sunt calde.
Ingrediente topping
Foaia lunguiata cu topping
Ridicam marginile si presaram branza tare
Pide in cuptor
Pide coapte
Pide cu broccoli
Comentarii (4)
olga acum 9 ani - 2 Februarie 2015 11:12
Ce bine pot arata -sunt WOWAlina acum 8 ani - 6 Ianuarie 2016 10:45
Buna Ioana,Pot sa folosesc aluat pentru quiche la aceasta reteta? Imi este teama ca acesta sa nu iasa prea tare/uscat. Multumesc.
Ioana acum 8 ani - 6 Ianuarie 2016 11:39
si eu cred ca va iesi prea sec. de obicei la quiche se pune amestec de smantana cu ou si iese mai cremoasa umplutura, ramane cremoasa si dupa racire. aici e doar un strat de branza, care cand e fierbinte e ok, dar dupa racire se intareste la loc.ai putea face acest quiche, doar ca in loc de sunca pui broccoli si in loc de cascaval pui mozzarella. eventual poti folosi un iaurt gras in loc de smantana [link]
Alina acum 8 ani - 6 Ianuarie 2016 12:46
In regula, voi folosi aluatul recomandat de tine la aceasta reteta. Multumesc.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email