Piept de pui "aburit"
Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete rapide Retete simple
Piept de pui suculent. Este foarte bun imediat ce e gata, l-am servit in weekend presarat pe acest orez african. Dar marele lui avantaj e ca ramane moale si dupa racire. Asa ca de obicei fac doua tavi deodata si ce ramane pun la frigider ca sa avem in timpul saptamanii pentru adaugat in salate sau in sandwichuri rulate. O lingura generoasa de piure de cartofi dulci sau hummus si cateva bucatele de pui merg foarte bine post-workout. Si uite asa ma asigur ca foamea nu ma mai ia pe nepregatite.
Ingrediente
500-600 gr piept de pui (dezosat, fara piele)
1 lingura ulei
sare, piper, turmeric
- Pieptul de pui se taie cuburi cat o imbucatura (dar nu foarte mici, undeva la 2.5-3 cm). Eu tai felii groase pe latime si apoi fiecare felie o fac cuburi.
- Se presara bucatile cu sare, piper si putin turmeric (aprox 1/4 lingurita). Se picura uleiul si se maseaza bine. Daca doriti, puteti folosi si alte condimente (chili, usturoi granulat, condiment de pui).
- Se aseaza cuburile de pui in tava cuptorului la distanta unele de altele, sa nu fie suprapuse. Aceasta cantitate trebuie sa va intre intr-o tava de cuptor.
- Se acopera bucatile de pui cu hartie de copt, apasand pe margine sa sigileze bine carnea in timpul coptului (vezi poza 2 de jos).
- Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200C pentru 7 minute (doar atat!) pentru bucati de dimensiunea specificata in reteta.
- Scoateti bucatile din tava intr-un bol si daca doriti puteti presara verdeata tocata (patrunjel, menta, busuioc, ceapa verde). Se pastreaza la frigider acoperit. E bun imediat, dar si la temperatura camerei.
Cubulete de pui in tava, distantate
Acoperim cu hartie de copt
Dupa 7 minute e gata