Piept de pui la gratar
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete pentru gratar Retete rapide Retete simple
Acestea sunt gratarele mele perfecte din piept de pui. Adio piept de pui uscat sau fad.
- Se taie pieptul de pui in cei doua lobi, apoi fiecare lob se feliaza in 3 felii daca pieptul e micut sau 4 felii daca pieptul de pui e mai mare. Nu taiati feliile foarte subtiri fiindca gratarele vor iesi prea uscate. Feliile trebuie sa fie cat de cat egale in grosime.
- Se presara condiment adobo pe ambele partile ale feliilor.
- Se unge tigaia grill cu ulei si apoi se incinge foarte bine. Se da focul la mic si se aseaza feliile de pui in tigaie.
- Se prajesc pe prima parte pana vedeti ca marginile s-au alibit de jur imprejur. Dureaza in jur de 2 minute.
- Se intorc pe cealalta parte si se prajesc inca 2 minute.
* dupa fiecare tura stergeti tigaia grill cu un servetel si ungeti cu ulei, apoi nu uitati sa incingeti iar tigaia - Se sevesc imediat.
Felii piept de pui
Prajim pe prima parte pana e alb pe margine