Piept de pui marinat in iaurt si curry
Retete cu iaurt Bucataria indiana Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete pentru gratar Retete simple
Pieptul de pui pregatit astfel devine aromat si suculent. Daca aveam un gratar mare sa le pot pregati acolo ar fi fost si mai bine, asa m-am descurcat cu tigaia mea teflonata uriasa. Dar va recomand sa-l prajiti pe gratar daca aveti unul.
Ingrediente
3 bucati piept de pui (aprox 600 gr)
200 gr iaurt
1 lingura rasa curry
un cub praf usturoi
1/2 lamaie
sare, piper
Portii: 4-5
- Amestecati iaurtul cu usturoi, curry si putina sare si piper. Lasati jumatate de ora la rece.
- Taiati pieptul de pui fasii grosute si stoarceti peste ele sucul de la jumatate de lamaie. Lasati la marinat cu lamaie tot jumatate de ora la rece.
- Turnati marinata de iaurt si curry peste bucatile de pui si amestecati bine, sa fie acoperita toata carnea. Lasati la marinat la frigider minim 1 ora, maxim o zi.
- Scoateti puiul din marinata, puneti bucatile pe betisoare pentru frigarui si asezati-le pe gratar (sau intr-o tigaie teflonata fara ulei). Cand sunt facute pe o parte intoarceti-le sa se prajeasca si pe cealata parte.
- Am servit cu salata de rosii, dar merge si cu orez sau cu un curry de vinete.
Marinata de iaurt si curry
Puiul cu suc de lamaie
Puiul cu marinata
Asezam bucatile pe frigarui
Prajim frigaruile pe ambele parti
Piept de pui marinat in iaurt si curry