Piersici cu iaurt si nuca

Retete desert Retete cu fructe Retete cu iaurt Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide

Ideile bune vin cand iesi din zona de confort. Asa a fost ieri, caldura excesiva m-a facut sa descopar aceasta minunata crema de iaurt. Imi trebuia un desert bun care sa nu implice foc si nici prea multa miscare in bucatarie. Am deschis frigiderul si am inceput sa-mi pun "rotitele" in miscare. Asta a iesit, de unde am tras concluzia ca depinde doar de noi sa potentam chiar si cele mai incomode situatii, cum ar fi canicula.

Am folosit nuca pentru a face reteta mai accesibila, dar o puteti face cu fistic+ulei de fistic, cu migdale+ulei de migdale... ati prins ideea. Nu va limitati sa o folosi doar pentru fructe, merge si langa o felie de chec sau pandispan, langa o felie de tarta cu fructe, peste clatite (poate umplute cu banana si nuca?).

Ingrediente

1 piersica bine coapta
2 linguri nuca macinata
300 ml iaurt grecesc
3 linguri miere (de tei)
4 linguri ulei de nuca

Portii: 2

  1. Nuca se macina fara a o marunti insa prea tare. Piersica se desface in doua, se scoate samburele si se taie cubulete. Se amesteca piersica cu nuca. Se impart in doua pahare/borcane/boluri.
  2. Iaurtul se amesteca cu mierea si apoi cu uleiul (cate o lingura pe rand). Se toarna crema de iaurt peste piersici. Se presara cu nuca macinata.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...