Pizza la gratar cu pasta de masline negre si branza

Retete aluaturi Retete aperitive Retete cu branza Retete gustari (snack) Retete pentru gratar

Sunt chiar atat de bune pe cat suna!

Mi-a ramas 1/2 aluat de la placinta cu spanac si sunca pe care l-am framantat rapid si l-am pus la frigider intr-un bol uns cu ulei si acoperit cu folie de plastic care sa vina in contact cu aluatul, altfel face crusta. A doua zi l-am scos cu 2 ore inainte de a-l coace, l-am framantat scurt cat sa se desumfle si l-am lasat la loc caldut sa revina la temperatura camerei. Din acest aluat am facut mai multe pizza pe gratar.

Ingrediente

1/2 portie aluat de placinta (din 250 gr faina)
pasta de masline negre
telemea de capra sau branza maturata de capra

Bucati: 8

  1. Se taie aluatul in 8 bucati egale. Se intinde fiecare bucata foaie subtire, cu miscari fata-spate a sucitorului, astfel incat sa obtineti foi lunguiete subtiri.
  2. Se incinge o tigaie grill timp de 5 minute la foc mare (fara adaos de grasime).
  3. Se aseaza foile de aluat pe grill si si se coc cam 2 minute / parte (pana prind urme frumoase de gratar). Daca se umfla aluatul pe ici pe colo, intepati bulele mari cu o furculita.
  4. Scoateti blaturile pe masa de lucru si ungeti-le imediat, in strat subtire, cu pasta de masline negre (cam 2 lingurite de pasta pentru fiecare bucata). Presarati branza sfaramata.
  5. Taiati pizza felii pe latime folosind un cutit cu lama lata.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...