Placinta de cartofi (Pommes Anna)
Retete cu cartofi Retete din Franta Retete garnituri Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete la cuptor
Cand am inceput sa o pregatesc nu stiam ce va iesi, dar a fost excelent. Este o garnitura gustoasa si aspectuoasa.
Ingrediente
6 cartofi mari
sare, piper, cimbru uscat
3/4 pachet unt
- Cartofii se taie felii ca pentru chipsuri, cat de subtire puteti, eu am folosit razatoarea. Untul se topeste.
- O tava rotunda, sau o forma de tarta, chiar si o oala nu prea inalta se tapeteaza cu hartie de copt si pe fund si pe lateral. Eu am folosit tava de 26cm diametru. Se unge hartia de copt cu unt peste tot, chiar si pe lateral si se toarna cateva linguri pe fundul tavii, sa baleasca putin untul.
- Se pun feliile de cartofi ca la tartele cu mere, in cerc ca sa iasa cu "fata" frmoasa placinta. Se ung cartofii cu unt si apoi presaram din plin sare, piper si cimbru. Puteti pune si alte condimente care va plac
- Se continua asa: strat de cartofi, ungem cu unt si apoi condimente pana terminam cartofii. Ultimul strat il dam doar cu sare.
- O bucata de hartie de copt o udam la robinet si o stroarcem bine apoi acoperim placinta, sa fie bine sigilata. Apasati apoi cu mainile peste hartie ca sa se lipeasca straturile de cartofi. Am pus si un capac peste hartia de copt sa fiu sigura ca totul e bine sigilat
- Dam la cuptor la 200C cam 45-50 minute. Luam apoi capacul si hartia si mai lasam 10 minute sa se rumeneasca putin.
- Dupa ce o scoateti din cuptor o rasturnati pe un platou, si va arata asa frumos rumenita.
Se feliaza cartofii subtire
Strat cartofi
Strat condimente
Sigilam vasul
Placinta de cartofi coapta si rasturnata
Placinta de cartofi (Pommes Anna)
Placinta de cartofi (Pommes Anna)