Placinte cu ceapa verde si marar
Retete aluaturi Retete de Pasti Retete de post Retete ieftine Retete romanesti
Poftiti la placinte! Alaltaieri am tinut post asa ca m-am gandit ca aceste placinte sunt binevenite sa ne ia gandul de la carne, mai ales ca acum pietele sunt pline de marar si ceapa verde. O bunatate, sunt placintele copilariei mele si acum cand bunica mea nu le mai poate face am invatat eu sa le prepar. La forma nu sunt perfecte ca ale ei, dar mai am timp sa invat, nu?
Sunt bune si reci! Pentru a le pastra acoperiti-le cu folie de plastic sau o punga imediat dupa ce le-ati pregatit si inca sunt caldute. Rezista 24 de ore chiar daca nu le puneti in frigider, dar ma indoiesc ca vor rezista atat :)
Ingrediente
Aluat
500 gr faina alba 000
300 ml apa calduta
1 pachet drojdie proaspata de 25 gr (sau un plic drojdie uscata)
2 lingurite sare
1 lingurita zahar
Umplutura
2 legaturi ceapa verde
1 legatura marar
3 linguri ulei
sare
ulei pentru prajit
Bucati: 8
- Facem maia din drojdie, putina apa calduta si zahar. Framantam aluatul din toate ingredientele pana e elastic si se desface de pe maini, apoi il lasam la crescut cel putin 1 ora. Eu l-am framanta in masina de paine, cand am ajuns de la servici era frumos crescut.
- In acest timp preparam umplutura: tocam ceapa si mararul, punem putina sare si apoi uleiul si amestecam bine.
- Pe masa de lucru data cu faina impartim aluatul in doua, apoi fiecare bucata iar in doua, si apoi fiecare din cele 4 bucati iar in doua, obtinem astfel 8 bile de aluat aproximativ egale.
- Intindeti fiecare bucata de aluat cat de subtire puteti. Pe jumatate din el asezati 2 linguri umplutura. Aduceti cealalta jumatate de aluat peste cea cu umplutura si apasati cu degetele la capat sa sigilati umplutura. Mai intindeti putin cu sucitorul placinta obtinuta, aveti insa grija sa nu iasa umplutura afara!
- Intr-o tigaie antiaderenta puneti ulei de un deget la incins. Cand e fierbinte prajiti placintele pe ambele parti pana se rumenesc. Daca in timpul coacerii au tendinta sa se umfle intepati-le cu furculita in cateva locuri.
Alte retete: Placinte cu cartofi si mujdei de usturoi
Umplutura
Intindem foaia de aluat si punem umplutura
Pliem placinta si o sigilam
Prajim placintele pe ambele parti
Placinte cu ceapa verde si marar