Prajitura cu rubarba
Retete desert Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene
A inceput weekendul dedicat bunatatilor cu rubarba!
Nici nu am stiu ce sa fac, sa mai iau o muscatura sa vad daca aluatul e chiar asa pufos sau sa mai vanez o bucata de rubarba parfumata. Aceasta prajitura este baza ideala pentru rubarba acrisoara fiindca ea reuseste sa echilibreze perfect gustul bogat dat de unt. Este potrivita pentru ceaiul de la ora 5.
Ingrediente
300 gr zahar
240 gr unt (la temp. camerei; iese bine si cu sarat si cu nesarat)
4 oua
300 gr faina alba (tip BL55/550)
20 gr amidon
2 lingurite rase praf de copt
180 gr lapte batut (sau iaurt)
1 portie rubarba in sirop Earl Grey
- Macinati zaharul in masina de cafea sau in robot. Cu mixerul sau in robot frecati untul cu zaharul pudra pana obtineti o crema moale (cca 4-6 minute; e important sa frecati bine untul, nu sariti acest pas).
- Se adauga cate un ou pe rand, mixandu-se dupa fiecare. Va rezulta o crema foarte pufoasa, ca un mousse galben-pal.
- Se adauga laptele batut si se cern deasupra faina, amidonul si praful de copt. Cu o spatula lata se amesteca usor toate pana la omogenizare. Va rezulta un aluat pufos dar mai dens, care nu se autoniveleaza.
- Se pune aluatul in tava de 28 x 18 cm (cu hartie de copt pe fund si unsa cu unt pe margini). Se niveleaza cu dosul unei linguri. Deasupra se pun bucati de rubarba din sirop (incercati sa luati cat mai putin sirop).
* tava poate fi usor mai mare, in tava mea prajitura a iesi inalta de 4.5 cm - Se coace prajitura la 180C timp de 45 minute. Se testeaza sa iasa scobitoarea curata din centru.
- Se lasa sa se raceasca apoi se poate felia. Se serveste simpla sau cu siropul de pe rubarba.
Untul frecat cu zahar pudra si oua
Se adauga laptele batut si se cerne faina
Se amesteca usor cu o paleta
Aluatul in tava
Aluatul nivelat cu bucati de rubarba deasupra
Prajitura coapta
Prajitura cu rubarba
In tava rotunda (jumatate de portie in tava de 18 cm)
Comentarii (7)
violeta acum 8 ani - 13 Mai 2016 12:10
De unde ai avut rubarba,acus in mai?Si mie imi place dar sa pun in dulceturi.Prajitura nu am facut si nici compot.De fapt,anul trecut am descoperit minunatia.Cu stima, Violeta
Ioana acum 8 ani - 13 Mai 2016 12:18
Asta e din piata, romaneasca. dar am avut si de la Kaufland (import din germania).violeta acum 8 ani - 13 Mai 2016 13:06
Merci pt raspuns.Cand ma duc la Kaufland am sa cumpar.In piata nu am vazut niciodata.Cu stima, Violetap.s.daca a vazut cineva care locuieste in Bucuresti,rubarba in piata,am rugamintea sa-mi spuna si mie unde are.
ioana_50 acum 8 ani - 13 Iunie 2016 09:47
Su ama cumparat vineri de la kaufland foarte ieftina 1,29 lei kg, in piata e foarte scumpa,3 bete la 5 lei.Sandra acum 6 ani - 19 Aprilie 2018 18:25
Buna! In Germania a inceput deja sezonul rubarbei iar reteta asta mi-a dat idei :)). As vrea totusi sa folosesc rubarba proaspata. Crezi ca merge? Ar trebui sa o pregatesc inainte cumva? ( am vazut in multe retete ca se taie cuburi si se stropeste cu zahar, apoi 'se lasa la scurs' pt cateve minute) Multumesc !Ioana acum 6 ani - 19 Aprilie 2018 19:19
doar se presara bucatile de rubarba cu vreo 2 linguri de zahar. fiindca rubarba nu e aromata, poate adaugi ceva arome (vanilie, coaja de lamaie) in aluatul pentru blat.Camelia acum 6 ani - 6 Iulie 2018 19:46
Minunata aceasta prajitura! Pufoasa si gustoasa, e perfecta pt picnic la plaja ( la Marea Nordului mergi mai mult ca sa faci picnic decat plaja?).Rubarba,pregatita in sirop Earl Grey, este excelenta pt aceasta prajitura care va fi, cu siguranta, apreciata de toti, chiar si cei mai mofturosi ?
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email