Pudra de rosii
Retete condimente Retete cu legume
Pudra este un mod excelent de a conserva aroma rosiilor de vara. Astfel aceasta va fi cu noi de-a lungul intregului sezon rece. Se poate adauga in tocanite, supe si ciorbe, in aluatul de paine sau focaccia, in dressingul pentru salata, in mixurile de condimente, oriunde folositi rosii insa aroma acestora nu este satisfacatoare. Un pic de pudra si veti aduce dulceata rosiilor de vara in mancarurile voastre.
Daca amestecati 1 parte pudra cu 2 parti apa veti obtine pasta de rosii instant. Iar daca amestecati 1 parte pudra cu 4 parti apa si cateva arome (usturoi, oregano, busuioc) veti obtine un sos de rosii instant.
Ingrediente
rosii bine uscate
- Rosiile se pot usca in cuptor dupa metoda de aici (punctele 1,2, 3 din reteta), doar ca de data asta trebuie lasate sa se deshidrateze complet, pana sunt bine uscate si devin casante. Sau se pot usca in uscator de fructe si legume.
- Se macina rosiile in masina de cafea pana devin o pudra fina.
- Se pastreaza intr-un borcan inchis, obligatoriu in frigider, altfel pudra absoarbe umezeala.
Rosii foarte uscate
Pudra de rosii