Pui cu dovlecei

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete simple

Reteta Pui cu dovlecei

Pui in sos de legume si bucati dulci de dovlecei.

Ingrediente

500 gr carne de pui (am folosit pulpe dezostate)
1 dovlecel mediu (cca 500 gr)
1 ceapa medie
1 ardei gras rosu
2 catei de usturoi
1/4 legatura patrunjel
3 rosii din conserva (+ sucul de pe ele)
1 lingurita cu varf pasta de rosii
1/4 lingurita turmeric
1/8 lingurita scortisoara macinata
1/8 lingurita nucsoara macinata
1/8 lingurita chimion macinat
1/8 lingurita cardamom verde macinat
2 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 4

  1. Se pun legumele (ceapa, usturoiul, patrunjelul, ardeiul, rosiile) in robot si se mixeaza pana aveti o pasta.
  2. Puiul se usca bine cu servetele de hartie. Se taie in bucati potrivite daca e cazul (am taiat pulpele dezosate in doua).
  3. In uleiul incins se prajeste carnea pana se rumeneste usor pe amblele parti. Se scoate din cratita. Daca puiul a lasat multa grasime se poate scurge o parte.
  4. Se adauga pasta de legume si se caleste cam 10 minute, amestecand din cand in cand, pana se evapora mare parte din lichid si incepe sa arate uscata. Se adauga pasta de rosii si se mai caleste 1 minut.
  5. Se pune puiul inapoi in cratita, se adauga 250 ml apa, toate condimentele, plus sare si piper negru. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mic timp de 25 minute.
    * daca nu va incanta aromele exotice ale sosului, puteti adauga doar marar tocat deodata cu dovleceii (pasul 7)
  6. In acest timp de taie dovleceii felii groase pe lungime (daca sunt mici ii puteti taia doar in doua). Se ung cu ulei pe ambele parti. Se coc pe tigaia grill pana prin urme frumoase de gratar (cam 5 minute / parte). Nu trebuie sa fie facuti de tot, doar sa se rumeneasca, fiindca ii veti finisa in sos. Se scot feliile rumene pe tocator si se taie bucati potrivite. Se presara cu putina sare.
  7. Se adauga dovleceii in sos si se continua fierberea, fara capac de data asta, inca 15-20 minute, pana sosul scade si dovleceii sunt facuti. Nu amestecati in sos in acest timp sa nu se rupa feliile de dovlecei. Daca simtit nevoia, puteti scutura tigaia cu miscari fata-spate ca sa se aseze continutul.
  8. Se serveste cald cu couscous (sau bulgur).

Pasta de legume se caleste 10 minute

Pasta de legume se caleste 10 minute

Adaugam puiul, condimentele si apa si fierbem

Adaugam puiul, condimentele si apa si fierbem

Se taie dovleceii felii

Se taie dovleceii felii

Se coc pe gratar

Se coc pe gratar

Se taie bucati

Se taie bucati

Puiul a fiert

Puiul a fiert

Se adauga dovleceii si se mai fierbe 20 minute

Se adauga dovleceii si se mai fierbe 20 minute

Comentarii (5)

 

Cristina  acum 9 ani - 22 Octombrie 2015 10:08  

Minunata, ca toate retetele tale dealtfel, m-ai salvat, nu mai stiam ce sa gatesc. Merci, esti cea mai scumpa 1
 

dorina  acum 9 ani - 22 Octombrie 2015 17:20  

un adevarat deliciu ...cred....acum o sa-l pregatesc, imi plac dovleceii...exact cum a scris si Cristina(si nu doar ea) esti o comoara, o scumpete...pt. noi...retete inspirate, gustoase, usoare, rapide, sanatoase....pe toate gusturile.
Frumos descrise si asezate in pagina...o adevarata comoara. Sincer!!!
multumim Ioana :)
 

Mari Ana  acum 9 ani - 24 Octombrie 2015 10:32  

Subscriu celor mai de sus. :)
 

Mari Ana  acum 9 ani - 26 Octombrie 2015 17:17  

M-am saturat doar cu mirosul, deci e pacat sa nu pui toate condimentele (mi s-a spus ca si gustul e bun-bunut), :)) Maine trebuie sa fac reteta din nou.
 

Ioana  acum 9 ani - 2 Noiembrie 2015 09:27  

multumesc, dragelor! :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...