Pui cu gutui coapte
Retete cu fructe Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete simple
O reteta foarte simpla, dar gutuile (in special coapte) sunt asa bune, va rog sa profitati ca e sezonul lor si sa le consumati in cantitati cat mai mari. Pentru a le pregati am folosit oala grill cu abur, vedeti in poze cum arata, sigur o stiti.
Gutuile sunt unele dintre cele mai aromate roade ale toamnei. Aceste fructe se remarcă nu numai prin aroma deosebită, ci şi prin bogăţia de vitamine din grupa B, vitaminele C, E, PP şi minerale (calciu, magneziu, potasiu, fier). Toamna, o cură cu gutui contribuie la intărirea imunităţii inainte de sezonul rece. Această cură presupune un consum de două-trei gutui zilnic, pe lăngă dieta obişnuită. In acest fel prevenim virozele respiratorii. De asemenea, gutuile sunt recunoscute pentru proprietăţile lor antiinflamatorii, astringente, analgezice, emoliente, digestive, diuretice, expectorante, tonice. Cura cu gutui stimulează pofta de măncare şi poate fi un mijloc de prevenire a anemiei. (Jurnalul National)
Si puteti pune cateva prin casa, miros asa frumos :)
Ingrediente
6 pulpe de pui
3 gutui
sare, piper
Portii: 3
- Pulpele le-am dat cu sare si mult piper. Le-am asezat pe oala grill cu abur (cea cu gaura in mijloc, in care se pune apa pe margine).
- Gutuile le-am taiat felii si le-am asezat printre pulpe.
- Am acoperit oala si le-am copt la foc mediu pentru 40 minute, pana pulpele sunt rumene. Daca gutuile se coc mai repede, scoateti-le pe o farfurie si mai lasati pulpele sa se faca. Am servit imediat.
Pui si gutui pe oala grill cu abur