Pui inabusit cu vin
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete cu putine calorii Retete ieftine Retete simple
Nu stiu exact cum sa o definesc... ceva intre o tocanita si o supa. Dar stiu sigur ca aveti nevoie de paine prajita pentru sosuletul delicios.
Ingrediente
1 kg carne de pui (am folosit pulpe superioare fara piele)
1 ceapa mare
2-3 rosii din conserva
2 catei usturoi
3 fire cimbru uscat
1 foaie de dafin
100 ml vin alb sec sau demisec
1 varf lingurita turmenic
2 linguri ulei
sare, piper
Portii: 4
- In uleiul incins calim ceapa tocata marunt cu putina sare pana se inmoaie.
- Se adauga vinul, dafinul si cimbrul si lasam sa fiarba 1 minut. Adaugam rosiile rupte cu furculita, usturoiul si turmenicul. Lasam sa mai fiarba 1 minut.
- Stingem totul cu 2 cani de apa, adaugam sare si piper dupa gust si apoi adaugam carnea. Cand incepe sa fiarba, dam focul la mic, doar cat sa bolboroseasca usor, si lasam 1 ora. Nu e nevoie sa amestecati, dar spumati cam dupa 15 minute de fiert. La final gustati de sare.
Fierbem totul 1 ora la foc mic
Pui inabusit cu vin
Comentarii (18)
Ultimele comentarii
Vera acum 14 ani - 30 Iunie 2010 09:08
Deicios =P~catalina acum 14 ani - 6 August 2010 17:36
miroase delicios toata casa.cred ca si gustul e la fel. ;)deea acum 14 ani - 12 Octombrie 2010 18:28
arata superrr... dar o sa vedem cum este la gust,pt ca am de gand sa fac si eu :) =P~mary acum 14 ani - 12 Noiembrie 2010 17:44
acum am pus pe foc sa se faca,sper sa iasa buna,numa ca in loc de rosii am pus bulion,are ceva?dar iasa mai grosuta?ca mie asa imi place.Crina M. acum 13 ani - 27 Noiembrie 2010 19:30
imi place de numa reteta asta de pui :):):) super buna la gust :):) sosul ii da un gust deosebit la carne :):) apropo felicitarile mele Ioana pt tot ce faci aici pe site ;):)Teodora acum 13 ani - 27 Ianuarie 2011 20:27
Abia ne-am ridicat de la cina si sincer va spun, a fost delicioasa! Am facut reteta intocmai, insa in loc de pui am pus curcan. Aveam o pulpa superioara fara piele, am taiat-o bucati mai mici si am respectat reteta in continuare. Timpul de fierbere a fost nitel mai mare. Vreo 2 ore.Ioana acum 13 ani - 28 Ianuarie 2011 12:22
super, cu carne de curcan... ar trebui sa o introduc si eu mai des in meniul nostru, mai ales a e asa sanatoasa.marian acum 12 ani - 27 Mai 2012 09:03
Este GROZAV de bunaLaurentiu Lupastean acum 12 ani - 27 Septembrie 2012 17:44
super!!!! am pregatit aceasta mancare si e delicioasa ...multumim pt reteta!!!! Abia astep sa o savurez ....incercati cu incredere!!!! ;)dobre acum 10 ani - 28 Februarie 2014 13:04
pot sa folosesc si vin rosu?Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email