Pui manastiresc

Retete cu ciuperci Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete romanesti

Am adaptat reteta de pui manastiresc din Povestile bucatariei romanesti a lui Radu Anton Roman si iata ce a iesit. Cea mai mare modificare e ca eu am ingrosat sosul cu putina faina iar la el in reteta se specifica 2-3 oua care se bat cu smantana si se adauga in mancarica. Voi faceti cum doriti.

Ingrediente

1 kg carne de pui
400 gr ciuperci de padure (galbiori)
2 cepe
3 catei usturoi
120 ml vin alb sec
300 ml smantana
1 lingura cu varf faina alba
1/2 legatura patrunjel
cateva fire de marar
4 linguri de ulei
sare, piper

Condiment pentru pui

1 lingurita rasa piper negru
1 lingurita rasa sare
1 lingurita cu varf boia dulce
1 lingurita cimbru uscat

  1. Puteti folosi orice fel de carne de pui. Eu am transat un pui de casa de la bunica-mea si am folosit la aceasta mancarica doar pulpele, aripile fara varfuri si pieptul dezosat si taiat in bucati potrivite.
  2. Se macina in masina de cafea condimentele pentru pui. Presarati bucatile de carne cu condiment.
  3. In 2 linguri de ulei incins prajim la foc mediu carnea de pui pe ambele parti pana se rumeneste. Stingem cu 1 cana de apa si dam focul la mic. Fierbem cu capac cam 45 minute (daca puiul e de casa) sau doar 30 minute daca aveti pui cumparat.
  4. In acest timp calim cepele tocate marunt in restul de 2 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat, adaugam ciupercile si mai calim cam 2-3 minute. Stingem totul cu vin si 1/2 cana de apa si aducem la fierbere pentru 5 minute. Adaugam usturoiul strivit.
  5. Turnam sosul de ciuperci de mai sus peste pui, plus 3 linguri de smantana. Gustam sosul de sare si piper si mai adaugam daca e necesar. Aducem totul la fierbere si lasam sa fiarba la foc mic inca 30 minute.
  6. La final adaugam restul de smantana frecata cu faina si verdeturile tocate fin. Lasam sa mai dea 2-3 clocote pana sosul se ingroasa si stingem focul.
  7. Servim cu mamaliguta.

Presaram carnea cu condiment si o prajim

Prajim carnea pe ambele parti pana se rumeneste

Ciupercile stinse cu vin

Turnam sosul de ciuperci in oala cu carnea fiarta pe jumatate

Dregem cu smantana frecata cu faina si verdeturi

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...