Pui Tandoori
Bucataria indiana Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete la cuptor Retete pentru gratar
Nu am avut un tandoori, desigur si avand in vedere cum au fost preparate s-ar putea numi mai degraba "Tzumpi Electrolux" :p Insa au iesit foarte bine si asa, am improvizat un pic, folosind o tigaie grill pentru a simula crusta creata de cuptorul tandoori.
PS. promiteti-mi ca puneti hartie de copt in tava, sub pulpe; eu nu am pus si nu stiu cum o sa mai curata tava aia... graba asta... si ceapa am uitat sa o pun grill!
Ingrediente
12 pulpe inferioare (ciocanele)
1/2 lime (sau 1/4 lamaie)
1/2 lingurita garam masala (cumparat sau preparat in casa; optional)
1/2 ceapa (optional)
sare
Marinata
200 gr iaurt gras
1 lingura varf pasta de ceapa
putin colorant rosu (optional; eu nu am pus)
2 linguri ulei
1 lingurita coriandru macinat
2 lingurite boia dulce
1/2 lingurita chimion macinat (cumin)
1/2 lingurita chili pudra
1/2 lingurita turmenic
1/2 lingurita piper negru macinat
1 bucatica baton scortisoara de 2 cm
1 pastaie cardamom verde
2 foi dafin
- Se curata pulpele de piele. Se fac 3 incizii in fiecare pulpa, in zonele mai carnoase, astfel incat marinata sa patrunda si in acele zone. Incizia trebuie sa ajunga pana la os. Aveti grija sa nu incepeti sau sa terminati de la margine! Incizia trebuie sa fie pe centrul pulpei (vezi poza 1).
- Se presara sare pe fiecare pulpa si se maseaza ca sa intre si in incizii.
- Se stropesc pulpele cu sucul de lime si se maseaza iar un pic sa se acopere bine de suc.
- Se macina in masina de cafea toate condimentele uscate pentru marinata. Se mixeaza condimentele in iaurtul amestecat cu pasta de ceapa si colorant rosu daca aveti.
* fiindca nu am avut colorant rosu am colorat marinata cu boia dulce - Se toarna marinata peste pulpe si se maseaza bine, astfel incat fiecare pulpa sa fie bine acoperita. Se adauga uleiul si se mai maseaza un pic.
- Se da la frigider minim 4 ore, ideal insa ar fi 24 ore.
- Se pun pulpele (scurse de marinata!) in tava cu hartie de copt si se coc 30 minute la 220C.
- Se scot pulpele din cuptor si se presara cu putina garam masalam daca doriti sa intensificati aromele.
- Se incinge o tigaie grill unsa cu un strop de ulei si se adauga feliile de ceapa (pe care eu le-am uitat!). Se prajesc pulpele pe ambele parti pana prind urme de gratar (cca 2 min. / parte).
- Pentru mai mult efect vizual si auditiv (ce ademenitor sfaraie cand le puneti pe masa!), se servesc la masa direct din tigaia grill, insotite de orez si raita cu menta.
Crestati pulpele
Marinata de iaurt (inca nu adaugasem boiaua)
Pui ulmarinat in tava, inainte de a fi pus la cuptor
Pulpele pe grill - ca sa imite cuptorul tandoori
Pui Tandoori