Pulpe de pui cu cartofi noi si ceapa verde la cuptor
Retete cu cartofi Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete fara gluten
Clasicul pui cu cartofi, dar bine condimentat. Usor picant, usor dulce de la ardei si ceapa verde coapta, proaspat de la menta.
Ingrediente
4 pulpe inferioare de pui (cu os si piele)
1 kg cartofi noi (mici)
6 cepe verzi (mai tinere)
2 linguri pasta de ardei
1 lingura generoasa ardei iute macinat in ulei
2 lingurite coriandru boabe macinate
1/4 lingurita chimion macinat
5 catei de usturoi
5 linguri ulei
1 lingura de unt
15 frunze menta
sare
Portii: 2-3
- Intr-un bol se amesteca pasta de ardei, ardeiul iute macinat, usturoiul strivit, coriandrul, chimionul si putina sare. Se adauga 2 linguri de ulei si se omogenizeaza.
- Cartofii se spala bine cu un burete metalic si se taie in 2 sau 4 pe lumgime, dupa marime. Pulpele se spala si se usca bine cu servetele.
- Peste cartofi si pulpe se toarna pasta de la pct. 1. Se amesteca sa se acopere omogen.
- Se pun toate in tava cuptorului, rasfirandu-le pe toata suprafata. Se mai presara putina sare peste cartofi si pulpe. Se toarna 150 ml apa pe marginea tavii.
- Se curata ceapa verde si se taie in segmente lungi (partea alba si cozile separat). Se pune peste cartofi si pui. Pare multa ceapa acum, dar va colapsa la copt.
- Se da tava acoperita la cuptor, la 200C pentru 20 minute, apoi se creste temperatura la 220C si se mai coace fara folie cam 30 minute minute. Dupa acest timp se verifica puiul si cartofii, sa fie facuti. Puiul trebuie sa fie rumen.
- Se adauga untul in tava si se amesteca usor cu cartofii si ceapa verde. Se mai da tava la cuptor 5 minute.
- In acest timp, in mojar striviti menta cu putina sare grunjoasa. Adaugati treptat restul de ulei pana aveti o pasta verde care curge usor. Cand scoateti tava din cuptor, turnati sosul de menta peste cartofi si pui.