Pulpe de pui la cuptor cu naut si ceapa marinata cu ghimbir
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete fara gluten
Pulpele de pui pregatite simplu la cuptor si servite cu o invioratoare salata de ceapa marinata cu ghimbir au fost alegerea perfecta pentru prima cina din aceasta saptamana aglomerata.
Ingrediente
9 pulpe de pui superioare, dezosate si fara piele (cca 1 kg)
5 catei de usturoi striviti
sucul de la 1 lamaie mare
1 lingura cu varf iaurt grecesc
1 lingurita chimion macinat
2 lingurite boia dulce
1/2 lingurita boia iute (optional)
1/4 lingurita scortisoara macinata
1/2 lingurita turmeric pudra
1 lingurita rasa sare
50 rasnite piper negru
1 ceapa rosie mare
1 conserva de naut (de 400 gr)
1/4 legatura patrunjel
4 linguri ulei de masline
Ceapa marinata cu ghimbir
1 ceapa rosie medie
4 linguri suc de lamaie
2 linguri otet de orez
1 lingurita ghimbir razuit pasta
3 linguri ulei masline
sare
Portii: 6
Calorii: 500 cal / portie
- Pulpele de pui se absorb cu servetele de hartie si se amesteca cu restul ingredientelor pana la piper, plus 2 linguri de ulei. Se maseaza bine sa fie uniform acoperite de pasta aromata. Daca aveti timp le puteti lasa 30 minute la temperatura camerei.
- Se adauga ceapa taiata in 6 bucati pe lungime si se pune totul intr-o tava larga, in care pulpele sa intre pe un singur strat, dar fara a fi prea spatiate, sa vina unele langa altele. Aveti grija ca ceapa sa vina printre si sub pui.
- Picurati 2 linguri de ulei peste pulpe. Dati tava la cuptor, la 220C timp de 20-25 minute, cand vedeti ca s-a adunat mult sos printre pulpe.
- Adaugati nautul din conserva, bine scurs si amestecat cu putina sare, piper negru si fulgi de chili daca doriti. Nautul trebuie sa vina printre bucatile de pui care au scazut putin in timpul coptului si acum ar trebui sa aveti spatiu printre ele. Scuturati tava sa se aseze nautul bine in sos.
- Reintroduceti tava la cuptor, tot la 220C, inca 15 minute. In acest timp pulpele se vor rumeni placut pe margini.
- Cat se face puiul marinati ceapa: taiati-o pestisori nu extrem de subtiri. Presarati sare peste ceapa si cu mana masati-o usor si rasfirati sa se desfaca fasiile de ceapa. Lasati sa stea 5 minute. Adaugati sucul de lamaie, otetul si ghimbirul, amestecati si lasati sa se marineze 10-15 minute, pana ceapa capata o culoare mai intensa, vie. La final amestecati uleiul.
- Scoateti tava din cuptor si cu o pensula de silicon ungeti pulpele cu sosul din tava, vor deveni mai frumoase, lucioase.
- Scoateti pulpele pe un platou larg. Turnati nautul cu tot cu sosul si bucatile de ceapa din tava peste pulpe (daca doriti, puteti degresa sosul din tava inainte sa-l turnati).
- Presarati ceapa marinata peste pui si naut, apoi turnati peste tot si sucul acrisor de pe ceapa. Presarati patrunjelul tocat.
- E bun caldut, dar si la temperatura camerei.