Pulpe de pui la cuptor
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete la cuptor Retete rapide Retete simple
Za`atarul pregatit ieri nu va ramane nefolosit, aseara am pregatit ceva simplu, pulpe de pui la cuptor marinate in za`atar. Pulpele le-am servit cu o salata de cruditati asezonata tot cu putin za`atar.
Ingrediente
8 pulpe inferioare de pui (sau 4 pulpe intregi)
3 linguri za'atar
3 linguri ulei masline
1 lingura suc de lamaie
Portii: 4
- Se freaca za`atar cu uleiul si sucul de lamaie pana devine o pasta.
- Se toarna pasta peste pulpele de pui si se maseaza bine, astfel incat sa fie perfect acoperite, inclusiv sub piele pe cat e posibil.
- Se pun pulpele intr-o punga (zip bag) sau un bol cu capac si se dau la frigider minim 4 ore, dar cel mai bine 1 zi (peste noapte).
- Se dau pulpele la cuptor, la 200C pentru 45 minute. Pulpele se pun pe gratarul cuptorului, iar dedesubt se pune o tava in care sa curga sucul (vezi poza mai jos). Astfel, nu trebuie sa intoarceti pulpele in timp ce se coc, se vor rumeni egal pe ambele parti.
* in tava de jos am pus la inceput hartie de copt dar nu a fost o idee prea buna, a inceput sa se rumeneasca, asa ca am inlocuit-o cu o folie de copt din silicon
** daca aveti tava de friptura cu gratar inauntru o puteti folosi; ceea ce am facut eu cu gratarul cuptorului si tava dedesubt e o improvizatie pentru a suplini acea tava
Pulpe de pui la cuptor
Pulpe de pui la cuptor
Pulpe de pui la cuptor