Quesadilla cu fasole
Retete aperitive Retete cu branza Retete din Mexic si Tex-Mex Retete rapide Retete simple
Cat ati zice Olé. ¡Buen apetito!
Ingrediente
2 tortilla (sau lipii mici)
50 gr cascaval razuit (din cel care se topeste usor)
3 linguri fasole in sos chili
1 lingura porumb (din conserva)
1 fir ceapa verde
un strop de ulei
Portii: 1
- Ungem o tigaie in care incape lipia cu un strop de ulei. Cand e incinsa tigaia dam focul la minim.
- Se pune o lipie in tigaie si se prajeste pe ambele parti, intorcandu-o la interval de 10 secunde de catve ori, pana simtiti ca incepe sa fumege un pic, cam de 5-6 ori.
- Se presara jumatate din cascaval, in strat subtire, lasand marginea libera (2cm) ca sa nu ajunga pe tigaie, altfel cascavalul se arde sau se va scurge afara pana la sfarsit.
- Puneti fasolea peste cascaval.
- Presarati porumbul si ceapa tocata rondele.
* eu am mai presarat putin condiment mexican fiindca mi s-a parut ca si-a mai pierdut fasolea din iuteala - Presarati restul de cascaval.
- Acoperiti totul cu o alta lipie, si apasati cu mana.
- Intoarceti quesadilla (se intoarce usor) si se mai lasa si pe cealalta parte 2-3 minute, pana simtiti iar ca fumega putin.
- Se scoate din tigaie, se taie in 6 si se serveste simpla, cu guacamole, smantana sau pico de gallo.
Construim quesadilla