Rubarba coapta in sirop Earl Grey
Retete desert Retete cu fructe Retete fara gluten Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa
Din iarna mi-am dorit ca aceasta sa fie prima reteta cu rubarba, am stiut ca va fi minunata de cand am vazut-o aici. Si a fost. Pentru ea special o sa-mi congelez de acum rubarba, ca sa o pot face oricand. Reteta e usor adaptata, eu am folosit doar rubarba, nu si mere. Mi-a placut mult ideea de a coace rubarba in cuptor. La fiert are tendinta sa se inmoaie, dar asa, facuta la foc mediu si-a pastrat foarte fain forma.
Ingrediente
400 gr rubarba
120 gr zahar
2 lingurite ceai negru Earl Grey
1/4 lingurita cardamom verde macinat
coaja de la 1 portocala
sucul de la 1/2 lamaie
- Se taie rubarba felii nu foarte subtiri si se amesteca cu zahar, coaja de portocala si cardamom. Se lasa sa stea pana pregatiti urmatoarele ingrediente.
- In 125 ml apa fierbinte se adauga ceaiul si se lasa sa se infuzeze maxim 5 minute. Se strecoara, presandu-se bine pe frunze sa extrageti tot sucul.
- Se adauga peste rubarba ceaiul si sucul de lamaie. Se da la cuptor, la 170C timp de 30 minute (amestecandu-se la jumatatea timpului), pana rubarba e moale dar inca-si pastreaza forma. Gustati o bucata, trebuie sa se topeasca in gura.
- Se scoate rubarba cu o paleta cu gauri intr-un bol. Sosul ramas in tigaie se fierbe pe plita, la foc mediu timp de cateva minute (2-3 minute) pana se ingroasa un pic. Se toarna siropul peste rubarba.
- Dupa racire se pune in borcan si se pastreaza la frigider. E buna pe inghetata de vanilie, cu (sau mixata in) iaurt grecesc, cu budinca de orez, gris sau ovaz, cu o felie de chec simplu sau pandispan.
Rubarba coapta in sirop Earl Grey