Rulouri de vinete cu branza in sos de rosii

Retete cu branza Retete din Grecia Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete lact-ovo-vegetariene

Ieri v-am promis niste retete cu sosul de rosii in stil grecesc. Aceasta este prima idee. Este o mancare foarte usoara, de vara.

Ingrediente

2 vinete mici (mai lunguiete)
ulei pentru uns
2 polonice sos de rosii in stil grecesc
2 linguri parmezan razuit

Umplutura

150 gr branza feta (sau danish white; amestec feta cu ricotta; branza de capra)
3 frunze menta
1 fir marar
2 fire patrunjel
piper

  1. Se taie codita vinetelor. Se taie vinetele pe lungime, felii de cca 1/2 cm (am folosit aceasta razatoare pentru a taia feliile). Se ung feliile cu ulei pe ambele parti. Se incinge bine o tigaie grill si se prajesc vinetele cate 3 minute pe fiecare parte (doar pana capata urme de gratar si feliile devin flexibile si le puteti rula, nu trebuie sa fie facute de tot). Nu am sarat vinetele fiindca umplutura este destul de sarata.
  2. Pentru umplutura se amesteca branza cu verdeturile tocate marunt si putin piper. Adaugati sare doar daca e necesar, daca folositi feta aceasta este suficient de sarata. Se poate tine la frigider pana e nevoie de ea.
  3. Intr-un vas termorezistent de 15 x 23 cm se pune un polonic de sos de rosii, cat sa obtineti un strat subtire pe fund.
  4. Se ia fiecare felie de vanata, se aseaza cate o lingurita de umplutura pe capatul ingust si se ruleaza. Se aseaza ruloul in tava, peste sosul de rosii.
  5. Cand ati umplut tava cu rulouri, turnati cate o lingura de sos de rosii pe fiecare rulou.
  6. Se da tava la cuptor, la 200C pentru 15 minute. Se presara parmezan ras pe rulouri si se mai tine tava la cuptor inca 10 minute, pana parmezanul e topit.

Prajim vinetele pe grill

Felii de vinete

Branza pe capatul ingust

Rulam

Rulourile in tava

Sos de rosii deasupra

Presaram parmezan

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...