Salata Caesar

Retete din Italia Retete cu legume Retete rapide Retete simple Retete salate

Celebra salata inventata de bucatarul italian Caesar Cardini pe cand lucra intr-un restaurant din Mexic.

In mod normal salata nu contine ansoa, gustul de ansoa fiind dat de sosul Worcestershire. Dar cand am facut salata nu aveam acest sos la indemana si am inlocuit cu ansoa si suc de lamaie.

Ingrediente

Salata

1 salata verde
4 linguri parmezan ras

Dressing Caesar

1 catel mare usturoi
2 fileuri ansoa (sau sos Worcestershire)
1 varf lingurita sare
1 galbenus
1 lingurita mustar
2 linguri suc de lamaie
ulei

Crutoane

4 felii paine veche de 1-2 zile
2-3 linguri ulei
piper

Portii: 4

  1. Dressingul: frecati bine catelul de usturoi cu sare si ansoa taiata marunt pana se face o pasta omogena.
  2. Adaugati galbenusul (crud sau fiert, cum obisnuiti sa folositi la maioneza) si mustarul. Adaugati incet ulei, amestecand neincetat pana obtineti o maioneza care sta pe lingura.
  3. Adaugati sucul de lamaie, amestecati si apoi verificati daca mai e nevoie de sare sau lamaie.
  4. Pregatiti crutoanele: painea o taiati cubulete si o puneti intr-o tigaie cu 2-3 linguri ulei incins. Condimentati cu piper. Amestecati repede, painea va absorbi uleiul si apoi mai lasati 1-2 minute pe foc sa se faca crocante crutoanele.
  5. Asamblam salata doar inainte de a o consuma: spalati frunzele de salata si le taiati fasii. Impartiti-le in 4 boluri de salata. Adaugati cate o lingura buna de dressing peste salata. Presarati apoi crutoanele si la sfarsit presarati parmezanul. Seviti imediat, altfel salata se inmoaie.

Usturoiul frecat cu ansoa

Adaugam ou si mustar

Adaugam ulei pana obtinem maioneza

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...