Salata de broccoli si conopida
Retete cu legume Retete de Craciun Retete salate
Printre atatea "porcarii" traditionale, o salata de cruditati sigur isi va gasi locul pe masa de Craciun.
Ingrediente
100 gr buchetele broccoli
100 gr buchetele conopida
1 lingura ceapa rosie tocata
3 linguri parmezan razuit (sau cascaval)
1 lingura cu varf seminte de floarea soarelui (prajite)
5 felii subtiri jambon (sau bacon; cca 50 gr)
Dressing
maioneza dintr-un galbenus (vezi reteta aici)
1 lingura otet de orez
1 lingura suc de lamaie
Portii: 2-4
- Se taie buchetelele de broccoli si conopida bucati mici. Se amesteca cu ceapa tocata marunt.
- Pentru dressing se prepara maioneza dupa reteta de aici si cand e gata se drege cu otet si suc de lamaie. Se toarna dressingul peste legume si se amesteca bine. E necesara maioneza doar cat sa lege un pic legumele, nu mai multa.
- Se prajesc feliile de jambon intr-o tigaie fara grasime pana devin crocante. Se rup bucatele mici.
- Se adauga jambonul, semintele si parmezanul peste salata. Se condimenteaza cu putin piper negru macinat. Se amesteca bine. Se drege de sare doar daca e cazul (in principiu parmezanul, semintele si baconul sunt destul de sarate).
- Este buna imediat, dar si dupa ce sta. Se poate pastra la frigider. Semintele si baconul se vor inmuia daca o lasati sa stea, dar asta nu va afecta gustul, doar textura. Puteti sa adaugati aceste ingrediente doar in momentul servirii.
Legumele tocate
Adaugam dressingul
Jambon prajit
Adaugam semintele, parmezanul si baconul