Salata de cartofi si fasole verde cu sardine

Retete cu cartofi Retete cu peste si fructe de mare Retete salate

Pretioasele mele conserve de sardine, sunt de mare ajutor acum.

Ingrediente

3 cartofi medii
1 conserva de sardine (in ulei; de 125 gr)
1 ceasca cappuccino plina cu fasole verde congelata
2 oua fierte
2 linguri capere in otet
2 linguri otet de pe capere
4 linguri ulei masline extravirgin
sare, piper, chili

Portii: 2-3

  1. Cartofii se fierb in coaja pana intra furculita usor in ei. Cand se racoresc un pic se curata de coaja si se taie rondele care se aseaza pe un platou. Se presara cu sare. Deasupra se presara caperele.
  2. Intr-o cescuta se amesteca 3 linguri ulei masline cu otetul de pe capere si apoi se toarna peste cartofi. Se lasa sa stea pana la servire.
  3. Intr-o craticioara se pune apa cu sare si cand fierbe se adauga fasolea verde. Se fierbe pana e facuta, dar usor al dente (cca 5 minute). Se strecoara. Daca e intreaga, fasolea se taie segmente mai mici.
  4. Intr-o tigaie se incinge 1 lingura de ulei de pe sardine si se adauga fasolea verde fiarta si se soteaza 2 minute, presarand sare si rasnind piper negru. Se adauga sardinele rupte bucati mai mici (daca sardinele sunt mai mari, le puteti curata de oase, se desprind usor) si se amesteca usor.
  5. Se imprastie fasolea verde cu sardine peste cartofi.
  6. Deasupra se taie oul bucatele/rondele. Se mai presara putina sare, piper negru si chiar putin chili daca doriti. Se stropeste totul cu o lingura de ulei de masline. E buna imediat sau daca sta (la temperatura camerei).

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...