Salata de cartofi
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple Retete salate
Salata aceasta este alternativa cu arome mediteraneene pentru cartofii natur. Se consuma ca si garnitura sau ca si salata.
Ingrediente
5-6 cartofi medii
4 ansoa sau sardine (in ulei sau saramura)
4 catei usturoi
1 lingura capere
1 lingura suc de lamaie
2 prize piper
2 prize oregano
6 linguri ulei masline
1/4 legatura patrunjel
- Se fierb cartofii in coaja sau cubulete in apa cu sare. Se scurg. Daca ii fierbeti in coaja ii decojiti si apoi ii taiati cubulete.
- Daca ansoa/sardinele sunt in saramura le scoateti coloana si apoi le asezati intr-un vas cu apa rece. Lasati asa, macar 15 minute, sa iasa sarea din ele. Apoi le mai spalati in cateva ape. Daca sunt in ulei, le folositi ca atare.
- Puneti in blender toate ingredientele exceptand cartofii si patrunjelul. Se mixeaza cat doriti de fin.
- Apoi se pune pasta obtinuta intr-un bol, se adauga patrunjelul tocat fin si 2 linguri din apa in care au fiert cartofii (daca nu i-ati fiert in coaja sau 2 linguri apa fierbinte). Se amesteca totul bine si se toarna peste cartofii fiebinti.
- Se lasa sa se raceasca si se servesc ca si garnitura. Sunt buni si calduti.
Ingredientele in blender
Dressingul