Salata de conopida si varza Brussels
Retete garnituri Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete salate
O salata sanatoasa pe care o puteti servi ca si garnitura langa o mancare cu carne.
Ingrediente
500 gr conopida
500 gr varza Brussels
1 lingura plina cu mustar cu boabe
2-3 catei usturoi
2 linguri suc lamaie
4 linguri ulei masline
sare, piper
- Conopida se desface buchetele micute. Varza daca e mica se lasa intreaga, daca e mai mare o taiati in jumatate.
- Fierbeti legumele fie in apa cu sare, fie ca mine pe abur. Pe abur timpul de fierbere e de 25 minute. Puneti legumele (scurse daca e cazul) intr-un bol si lasati sa se raceasca.
- Separat preparati dressingul din: mustar, suc de lamaie, cateii de usturoi striviti si ulei. Condimentati cu sare si piper. Turnati-l peste legume si amestecati usor. Mai adaugati sare sau piper dupa gust.
- Pastrati la frigider. Serviti ca si garnitura.
Fierbem legumele pe abur
Salata de conopida si varza Brussels