Salata de conopida si varza Brussels

Retete garnituri Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete salate

O salata sanatoasa pe care o puteti servi ca si garnitura langa o mancare cu carne.

Ingrediente

500 gr conopida
500 gr varza Brussels
1 lingura plina cu mustar cu boabe
2-3 catei usturoi
2 linguri suc lamaie
4 linguri ulei masline
sare, piper

  1. Conopida se desface buchetele micute. Varza daca e mica se lasa intreaga, daca e mai mare o taiati in jumatate.
  2. Fierbeti legumele fie in apa cu sare, fie ca mine pe abur. Pe abur timpul de fierbere e de 25 minute. Puneti legumele (scurse daca e cazul) intr-un bol si lasati sa se raceasca.
  3. Separat preparati dressingul din: mustar, suc de lamaie, cateii de usturoi striviti si ulei. Condimentati cu sare si piper. Turnati-l peste legume si amestecati usor. Mai adaugati sare sau piper dupa gust.
  4. Pastrati la frigider. Serviti ca si garnitura.

Fierbem legumele pe abur

Salata de conopida si varza Brussels

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...