Salata de fasole alba cu fenicul si ceapa rosie

Retete garnituri Retete de mancaruri cu legume Retete salate

Reteta Salata de fasole alba cu fenicul si ceapa rosie

Nimic complicat, toate elementele acestei salate sunt simple, dar rezultatul e fabulos. As manca un astfel de bol oricand.

Ingrediente

450 gr fasole alba fiarta
1/2 fenicul mic (cca 35-50 gr + toata verdeata de la fenicul)
1 ceapa rosie mica (cca 35 gr)
1 lingura suc de lamaie
3/4 lingurita seminte de fenicul
sare, piper negru

Dressing

4 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri suc de lamaie
coaja rasa de la 1/4 lamaie bio

Portii: 2-3

  1. Daca aveti timp, recomand sa va fierbeti singuri fasolea (conform instructiunilor de aici; se pastreaza la frigider in apa in care a fiert), e mult mai gustoasa, dar pentru un pranz rapid se poate folosi si fasole din conserva. 
    Daca ati fiert acasa fasolea si o aveti la frigider, o incalziti usor inainte de a prepara salata, doar cat sa nu fie rece. O scurgeti apoi bine si o puneti intr-un bol larg. Condimentati-o cu sare dupa gust, piper negru rasnit si semintele de fenicul strivite bine in mojar. Amestecati usor.
  2. Pentru dressing: radeti coaja de lamaie intr-o cescuta. Adaugati peste ea sucul de lamaie, apoi turnati uleiul in fir subtire amestecand mereu ca sa obtineti o emulsie.
  3. Turnati 3 linguri din dressing peste fasole si amestecati usor sa nu sfaramati boabele.
  4. Tocati fin verdeata de la fenicul, sa aveti cam o lingurita. Daca nu e destula, puteti completa cu marar.
  5. Taiati feniculul felii cat mai subtiri, ideal folosind aceasta razatoare. Turnati restul de dressing si verdeata tocata peste fenicul si amestecati usor. Dregeti de sare.
  6. Intr-un bol taiati ceapa rosie solzisori fini. O presarati si masati usor cu putina sare si o lasati 5 minute sa se inmoaie. Adaugati 1 lingura suc de lamaie si mai lasati 5-10 minute la macerat. Cand e gata, o amestecati cu feniculu.
  7. Asezati salata de fenicul si ceapa ca o movilita peste fasole si rasniti putin piper negru deasupra. Serviti cu paine proapsata sau paine prajita. E potrivita si pe post de garnitura langa carne.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...