Salata de fasole Antalya
Retete lact-ovo-vegetariene Retete salate Retete turcesti
Aceasta salata de fasole a teleportat aromele Antalyei la noi acasa. E cremoasa, aromata si sta bine si la capitolul proteine. E satisfacatoare. Intra sigur in meniul nostru de toamna.
Ingrediente
350-400 gr fasole alba fiarta (prefer fasolea fiarta in casa)
50 gr iaurt grecesc
1 lingura pasta de susan (tahini)
2 linguri ulei de masline
2 linguri suc de lamaie
1/4 lingurita chimion macinat
3 oua fierte (vezi aici cum se fierb ouale cleioase sau aici tari)
sare, piper negru, chili
Ceapa rosie marinata
1 ceapa rosie mai mica
2 linguri suc de lamaie
marar si sau menta tocate
sare
Portii: 3
Calorii: 1144 cal in total
- In robot sau blenderul vertical se pun 250 gr fasole fiarta, iaurtul, tahini, uleiul de masline, sucul de lamaie si putina sare. Se mixeaza pana veti o pasta densa, dar cat mai fina. Se adauga apoi treptat cate o lingura de apa pana obtineti o textura cremoasa care curge incet de pe lingura (am adaugat 4 linguri de apa). Se drege de sare si suc de lamaie.
- Se amesteca crema de fasole cu restul de fasole boabe (100-150 gr).
- Ceapa rosie se taie rondele fine, se presara cu putina sare. Se lasa 5 minute. Se adauga sucul de lamaie si se mai lasat 10 minute. Se adauga verdeturile tocate.
- Intindeti fasolea pe platoul de servire. Presarati ceapa rosie cu verdeturi deasupra. Asezati deasupra ouale taiate in 2 sau 4, cu galbenusul in sus. Rasniti piper negru, presarati chili daca doriti si picurati putin ulei deasupra. E bun imediat , la temperatura camerei, cu paine proaspata sau pita. Se poate pastra la frigider, acoperit cu folie.