Salata de fasole Antalya

Retete lact-ovo-vegetariene Retete salate Retete turcesti

Aceasta salata de fasole a teleportat aromele Antalyei la noi acasa. E cremoasa, aromata si sta bine si la capitolul proteine. E satisfacatoare. Intra sigur in meniul nostru de toamna.

Ingrediente

350-400 gr fasole alba fiarta (prefer fasolea fiarta in casa)
50 gr iaurt grecesc
1 lingura pasta de susan (tahini)
2 linguri ulei de masline
2 linguri suc de lamaie
1/4 lingurita chimion macinat
3 oua fierte (vezi aici cum se fierb ouale cleioase sau aici tari)
sare, piper negru, chili

Ceapa rosie marinata

1 ceapa rosie mai mica
2 linguri suc de lamaie
marar si sau menta tocate
sare

Portii: 3
Calorii:
1144 cal in total

  1. In robot sau blenderul vertical se pun 250 gr fasole fiarta, iaurtul, tahini, uleiul de masline, sucul de lamaie si putina sare. Se mixeaza pana veti o pasta densa, dar cat mai fina. Se adauga apoi treptat cate o lingura de apa pana obtineti o textura cremoasa care curge incet de pe lingura (am adaugat 4 linguri de apa). Se drege de sare si suc de lamaie.
  2. Se amesteca crema de fasole cu restul de fasole boabe (100-150 gr).
  3. Ceapa rosie se taie rondele fine, se presara cu putina sare. Se lasa 5 minute. Se adauga sucul de lamaie si se mai lasat 10 minute. Se adauga verdeturile tocate.
  4. Intindeti fasolea pe platoul de servire. Presarati ceapa rosie cu verdeturi deasupra. Asezati deasupra ouale taiate in 2 sau 4, cu galbenusul in sus. Rasniti piper negru, presarati chili daca doriti si picurati putin ulei deasupra. E bun imediat , la temperatura camerei, cu paine proaspata sau pita. Se poate pastra la frigider, acoperit cu folie.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...