Salata de fasole cu ceapa
Retete cu legume Retete de post Retete simple Retete salate
Mi-am amintit de zilele in care bunica mea, cand pregatea ciorba de fasole, imi scotea pe o farfurie "puiuti" de fasole, ii stropea cu ulei si toca o ceapa peste... si gata mancarea, cu un colt de paine calda abia adusa de la brutarie era cel mai bun lucru din lume.
Daca totusi vreti sa fie o mancare mai "dichisita" puteti adauga cateva rosii uscate in ulei de masline sau ardei rosu taiat cubulete mici si putin patrunjel/marar proaspat tocat.
Acesta reteta este dedicata tuturor celor care apreciaza mancarurile cu gust, cei care gasesc putin timp pentru a cauta produse de calitate pe care sa le foloseasca in mancarea lor de fiecare zi. Pentru fasolea si ceapa de azi trebuie sa ii multumesc Domnitei, cea care ne face iernile mai usoare cu produsele ei impecabile, cultivate traditional, ia uleiul de casa e de la o presa din orasul meu natal.
Ingrediente
250 gr fasole rosie/pestrita fiarta
1 ceapa rosie foarte mica (cca 25 gr)
2 linguri ulei de floarea soarelui de casa (ulei de foarea soarelui presat la rece)
sare, piper negru
Portie: 1
- Se fierbe fasolea urmand instructiunile de aici.
* pentru aceasta salata cea mai buna e fasolea pestrita, dar si cea alba e ok, iar cea mai buna ceapa e cea rosie lunguiata (dulce, de apa).
** de obicei eu fierb 500 gr fasole uscata pe care o pastrez in apa ei la frigider si o folosesc in urmatoarele zile in diferite preparate. - Tocati ceapa cubulete foarte mici. Presarati-o cu putina sare si o framantati usor cu degetele pana simtiti ca se umezeste (cca 30 secunde). O lasati sa stea 5 minute.
- Scurgeti fasolea din apa in care a fiert (scurgeti lejer, nu va chinuiti sa scapati chiar de tot lichidul) si puneti-o intr-un bol.
- Adaugati ceapa tocata si uleiul. Presarati cu piper negru proaspat macinat. Amestecati usor. Uleiul de casa impreuna cu lichidul scurs de pe fasole vor forma un sos delicios. Serviti imediat cu paine proaspata.