Salata de fasole si castane
Retete aperitive Retete de post Retete ieftine Retete simple Retete salate
Fasole, castane si ulei de casa =P~ asta a fost combinatia simpla a weekendului care a trecut.
Ingrediente
300 gr fasole fiarta
20 castane (coapte sau fierte)
1 ceapa rosie mica (cca 25 gr)
2-3 fire marar
4-5 fire patrunjel
2 linguri ulei de floarea soarelui de casa (sau ulei de masline extravirgin)
sare de mare (fleur de sel), piper negru proaspat macinat
Portii: 3-4
- Nota: Fasolea proaspata de anul asta (1 kg), am pus-o la fiert in apa si 3 linguri de ulei. Am fiert-o la foc mic pana s-a fiert de tot, dar nu chiar pana a inceput sa se sfarme prea usor (sa fie fiarta dar inca un pic ferma), apoi am stins focul, am pus capacul si am lasat fasolea sa se raceasca in apa in care a fiert. Am pastrat-o asa la frigider. Cand am avut nevoie de fasole, doar am reincalzi-o usor (cat sa ajunga cam la temperatura camerei) si am scurs-o. Din toata fasolea fiarta am preparat 4 salate de genul asta in doua zile consecutive.
- Fasolea se pune intr-un bol. Se adauga castanele tocate bucati nu foarte mari, ceapa tocata cubulete foarte foarte marunte, verdeturile tocate fin. Se presara cu fleur de sel si piper negru proaspat macinat. Se amesteca totul usor.
- Se adauga uleiul si se amesteca iar. Se serveste cu paine prajita sau cum imi place mie, cu lipie libaneza.