Salata de orez cu dressing de portocala si ghimbir
Retete cu orez Retete de post Retete salate
O salata pe care o fac de obicei pentru a recicla resturile de la mesele anterioare. Uneori imi ramane orez cu susan si cate o pulpa teriyaki, alteori orez fiert simplu si salata de morcovi cu ghimbir, alteori imi ramane orez cu susan si broccoli fiert. Atunci le pun toate impreuna, mai prepar un dressing proaspat de portocala si ghimbir si rezultatul este mai mult decat satisfacator atat vizual cat si gustativ.
Ingrediente
125 gr orez cu bob lung
100 gr mazare congelata
1/2 capatana mica de broccoli
1 morcov
1 lngura susan alb
1 lingura susan negru
100 gr tofu
pulpe teriyaki (optional)
Dressing
50 ml suc de portocale (de la 1/2 portocala)
3-4 lingurite otet de orez
1 lingurita ghimbir razuit pasta
1 lingurita cu varf zahar (sau miere cu gust neutru)
1/4 lingurita ulei de susan
2 linguri ulei
Portii: 2
- Se prepara dressingul: se pune totul intr-un borcanel si se scutura bine. Se lasa sa se macereze.
- Se pune la fiert orezul in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. In ultimul minut de fierbere se adauga mazarea. Se fierbe pe abur broccoli desfacut buchetele.
- Se da morcovul pe razatoare si se framanta cu putina sare pana ii simtiti umezi (cca 1 minut). Se prajeste susanul intr-o tigaie fara adaos de grasime. Se da tofu pe razatoare sa se sfarma cu o furculita.
- Se scurge bine orezul si mazarea si se pune intr-un bol. Broccoli se toaca marunt, marunt si se pune peste orez. Se lasa totul sa se raceasca.
- Se adauga morcovul, susanul si tofu peste orez. Se amesteca usor si se adauga sare dupa gust.
* daca aveti ramase pulpe teriyaki de la o masa anterioara, puteti sa le rupeti fasiute si sa le adaugati in salata. - Dressingul se strecoara pentru a-l separa de pulpa de ghimbir. Daca doriti sa serviti salata imediat, turnati tot dressingul si amestecati. Altfel, turnati doar jumatate de dressing, iar restul il veti pune doar in momentul servirii.