Salata de paste cu ton
Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare Retete simple Retete salate Retete pentru Valentine's Day si Dragobete
Nu stiu cum a fost saptamana voastra, dar eu am avut o saptamana proasta legata de gatit, de fapt n-am prea gatit si nu din cauza ca mi-a lipsit inspiratia, dar nu aveam energie cand ajungeam acasa. Sa fie din cauza ca Venus era retrograd? :p
Ingrediente
250 gr paste scurte
1 conserva ton bucati in ulei (de 200gr)
6 felii/cuburi branza de capra (sau feta/telemea de vaca)
5 fire patrunjel
Dressing
1 ardei rosu mare copt
1 catel usturoi
30 ml ulei masline
1 lingurita suc lamaie
1 priza sare
1 priza piper
- Se fierb pastele in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
- Pentru dressing: se pun in blender toate ingredientele, plus 2 linguri de apa in care au fiert pastele. Se mixeaza bine, pana obtinem o pasta. Se gusta de sare si suc de lamaie si mai adaugati daca vi se pare necesar.
* branza mea de capra era deja cu ierburi provence, asa am cumparat-o; daca nu aveti asa ceva puteti rula cuburi de branza prin putin oregano sau ierburi provence ca sa arate mai bine; sau puteti adauga o priza de oregano in dressing - Se scurg pastele si se toarna peste ele dressingul si patrunjelul tocat cat mai marunt. Se amesteca bine.
* pastele pot fi consumate si asa simple, doar cu dressing, sunt foarte gustoase. - Impartiti pastele in 2 boluri pentru salata, presarati pe fiecare cate jumatate din conserva de ton (scursa de ulei). Asezati feliile de branza deasupra. Serviti imediat.
Ingrediente dressing
Dressing
Paste cu dressing si patrunjel