Salata de paste cu ton

Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare Retete simple Retete salate Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Nu stiu cum a fost saptamana voastra, dar eu am avut o saptamana proasta legata de gatit, de fapt n-am prea gatit si nu din cauza ca mi-a lipsit inspiratia, dar nu aveam energie cand ajungeam acasa. Sa fie din cauza ca Venus era retrograd? :p

Ingrediente

250 gr paste scurte
1 conserva ton bucati in ulei (de 200gr)
6 felii/cuburi branza de capra (sau feta/telemea de vaca)
5 fire patrunjel

Dressing

1 ardei rosu mare copt
1 catel usturoi
30 ml ulei masline
1 lingurita suc lamaie
1 priza sare
1 priza piper

  1. Se fierb pastele in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Pentru dressing: se pun in blender toate ingredientele, plus 2 linguri de apa in care au fiert pastele. Se mixeaza bine, pana obtinem o pasta. Se gusta de sare si suc de lamaie si mai adaugati daca vi se pare necesar.
    * branza mea de capra era deja cu ierburi provence, asa am cumparat-o; daca nu aveti asa ceva puteti rula cuburi de branza prin putin oregano sau ierburi provence ca sa arate mai bine; sau puteti adauga o priza de oregano in dressing
  3. Se scurg pastele si se toarna peste ele dressingul si patrunjelul tocat cat mai marunt. Se amesteca bine.
    * pastele pot fi consumate si asa simple, doar cu dressing, sunt foarte gustoase.
  4. Impartiti pastele in 2 boluri pentru salata, presarati pe fiecare cate jumatate din conserva de ton (scursa de ulei). Asezati feliile de branza deasupra. Serviti imediat.

Ingrediente dressing

Dressing

Paste cu dressing si patrunjel

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...