Salata de pui cu porumb
Retete cu carne de pui Retete cu putine calorii Retete rapide Retete simple Retete salate
Salata asta o am inca de pe vremea cand mi-am descoperit pasiunea pentru gatit. Este usoara, acrisoara, o recomand pentru o cina lejera.
Ingrediente
1/2 piept de pui
5 linguri cu varf porumb (din conserva)
3 castraveciori murati
100 gr cascaval
1 morcov
2 linguri ulei masline
3 linguri suc de lamaie
sare, piper
Portii: 2
- Pieptul de pui se pune la fiert in apa fierbinte cu sare. Se fierbe la foc domol cca. 30-40 minute. Se scoate si dupa ce se racoreste un pic se desface fasiute.
- Se adauga porumbul peste carne.
- Castraveciorii se taie cubulete mici (ca si la salata de boeuf) si apoi se storc un pic de apa. Se adauga peste carnea de pui.
- Se dau pe razatoarea mare cascavalul si morcovul.
- Se sareaza si se pipereaza salata dupa gust si se amesteca usor. Gustati sa fie bine condimentata salata.
- Se amesteca intr-o cescuta uleiul cu sucul de lamaie si cand devine ca o emulsie se toarna peste salata. Se amesteca iar. Se verifica la gust si daca o doriti mai acrisoara mai adaugati suc de lamaie.
Salata de pui cu porumb