Salata de radicchio cu branza la gratar
Retete cu branza Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete salate
Ce ziceti de o cina sanatoasa?
Salata este inspirata de la aceeasi Judy Rodgers. Cred ca am facut o obsesie pentru retetele ei.
Ingrediente
4 felii branza speciala pentru gratar (tip Halloumi)
1 capatana mare radicchio
2 oua fierte tari
1 lingura parmezan razuit
3-4 felii franzela mai veche
1 lingura ulei
sare, piper
Dressing
2 fileuri ansoa (in ulei)
4 linguri ulei masline
1-2 linguri suc de lamaie
1/2 ceapa rosie mica
sare
Portii: 2-3
- Pregatim crutoanele: se taie painea cubulete. Se incinge 1 lingura ulei intr-o tigaie si se adauga cubuletele de paine. Se amesteca rapid, ca painea sa absoarba uleiul si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa pe foc, amestecand des pana painea devine usor rumena si crocanta (cca 2 minute).
- Pregatim dressingul: se strivesc fileurile de ansoa pana devin pasta, apoi se adauga uleiul, cate o lingura pe rand pana e incorporat. Se adauga sucul de lamaie si se amesteca bine. Se adauga ceapa tocata cat de fin puteti, plus o priza de sare.
- Ouale se decojesc si se taie in doua. Se scoate galbenusul. Albusul se toaca cubulete mici.
- Radicchio se taie in doua si apoi fideluta nu foarte subtire.
- Intr-un bol punem radicchio, albusul tocat si crutoanele. Se toarna peste ele dressingul si se presara parmezanul. Se amesteca totul usor, pana dressingul este distribuit peste salata.
- Deasupra "cernem" galbenusile de ou: adica le punem intr-o sita fina si cu o lingura le frecam astfel incat galbenusul sa cada frumoas peste salata.
- Incingem bine tigaia grill. Punem feliile de branza in ea si grillam cate 2 minute pe fiecare parte. Branza se va inmuia usor, dar nu se va topi in tigaie si va prinde urme frumoase de gratar.
- Se aseaza branza peste salata si se serveste.
Dressing
Radicchio cu crutoane in bol
Branza pe gratar