Salata de ridiche alba
Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete salate
Aseara am facut niste degetele de pui cu rosti, dar adevarata vedeta a cinei a fost salata de ridichi. Nu doar din cauza ca este buna, adevarul e ca am poftit la ceva crud si proaspat in ultimele zile.
Ingrediente
1 ridiche alba (cca 300 gr)
2 linguri otet de vin alb
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1/4 lingurita piper negru macinat
2 linguri smantana
2 linguri iaurt
1 catel mic usturoi (sau 2 lingurite maioneza de usturoi)
Portii: 2-3
- Se da ridichea pe razatoarea mare.
- Se amesteca otetul, cu sarea, zaharul si piperul si se amesteca pana zaharul si sarea sunt dizolvate. Se toarna acest amestec peste ridichi. Se lasa la marinat 30 minute.
- Se scurg ridichile de apa pe care au lasat-o, presandu-se un pic.
- Se adauga smantana, iaurtul (puteti folosi doar smantana sau iaurt daca doriti) si usturoiul strivit (sau maioneza de usturoi; cu maioneza, gustul de usturoi va fi mai fin si recomand aceasta varianta cand aveti maioneza la dispozitie). Se amesteca.
Ridichea razuita la marinat