Salata de rosii cu ceapa
Retete cu legume Retete de post Retete salate
Ieri am facut un simplu steak bavette la gratar si pana a stat el la marinat (doar cu pul biber, putin chimion si putin ulei) am pregatit o salata la fel de simpla cu rosii cherry dulci si ceapa rosie macerata.
Ingrediente
1 ceapa mica rosie (cca 50 gr)
2 rosii mai mici (sau echivalentul in rosii cherry)
1 lime (sau 2-3 linguri suc de lamaie; de la 1/2 lamaie mica)
2 linguri ulei
cateva fire de patrunjel
sare
Portii: 2
- Ceapa de taie felii subtiri. Se desfac feliile intr-un bol si se presara cu 1/2 lingurita sare mare. Se amesteca bine si se lasa sa stea 10-15 minute.
- Stoarceti bine ceapa in pumn pana stoarceti cat de mult suc se poate din ea. Gustati ceapa, daca e foarte sarata o puteti clati in apa rece si apoi o stoarceti iar.
- Puneti ceapa inapoi in bol. Adaugati sucul de la lime (sau lamaie), amestecati si lasati sa stea inca 10-15 minute.
- Adaugati uleiul si amestecati.
- Taiati rosille felii (rosiile cherry in doua sau patru). Adaugati-le peste ceapa. Amestecati usor si lasati salata sa stea pana o serviti (minim 15 minute, maxim 30 minute). Vasul in care ati pus salata ar trebui sa fie acum plin cu suc delicios cam pana la jumatate.
- Inainte de servire adaugati patrunjelul tocat. Dregeti de sare daca e cazul.
Ceapa macerata