Salata de rosii cu crema de avocado si piper negru
Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete salate
O minunata salata individuala de rosii care poate fi usor transformata in tartine. Doar ungeti paine prajita cu crema de avocado, asezati deasupra o felie groasa si carnoasa de rosie, presarati ceapa, piper si finisati cu ulei de masline. Apoi doar va relaxati si savurati. Savurati rosia, savurati vara, savurati momentul.
Ingrediente
2 rosii de gradina (coapte si dulci)
1/2 ceapa rosie
ulei masline extravirgin
sare mare (fleur de sel sau maldon)
Crema de avocado
1 avocado
1 lingura suc de lamaie
6 linguri iaurt/kefir de capra
1 lingura ulei de masline extravirgin
1/4 lingurita piper negru (proaspat rasnit)
sare
Portii: 4
- Se taie ceapa cubulete cat de marunte puteti.
- Rosiile se cresteaza in X intr-o parte si se oparesc in apa care fierbe timp de 30 secunde. Se scot cu o paleta, se trec sub jet de apa rece si apoi se curata de coaja.
- Se taie in doua. Fiecare jumatate se pune cu taietura in jos si se feliaza.
- In blender se mixeaza toate ingredientele pentru sos, exceptand piperul. Veti obtine o crema fina cu consistenta unei maioneze. Se drege de sare. Se rasneste piper negru cu rasnita setata pe macinare mai grosiera.
- Se imparte sosul pe 4 farfurioare de desert sau de cesti de cafea. Se aseaza peste sos cate o jumatate de rosie feliata, incercand sa ramana cat mai compacta. Aveti grija, feliile sunt alunecoase, le manevrati cu grija.
- Presarati cubulete de ceapa pe creasta fiecarei rosii. Rasniti iar piper negru. Presarati sare mare. Picurati putin ulei de masline.
- Serviti imediat cu paine prajita sau pita crocanta.