Spanac si anghinare gratinate
Retete aperitive Retete cu branza Retete din Italia Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
Aperitivul cald, cremos si sanatos este foarte rapid de pregatit. Aveti grija doar sa prajiti suficienta paine alaturi.
Ingrediente
200 gr spanac proaspata (sau 100 gr spanac congelat)
150 gr anghinare in ulei (cca 8 inimi)
1 manunchi mic ceapa verde mica (ceapa ciorii/chives)
200 ml smantana dulce pentru gatit
50 gr parmezan
1 lingura ulei
sare, piper
Portii: 3
- Spanacul se soteaza in uleiul incins doar pana frunzele se "vestejesc". Daca e congelat, doar se decongeleaza din timp. Se scurge de apa intr-un tifon. Se toaca marunt.
- In blender se mixeaza anghinarea pana e maruntita bine.
- Se adauga spanacul, ceapa tocata fin, smantana si parmezanul razuit fin. Se amesteca bine. Se condimenteaza cu piper negru macinat si sare dupa gust.
- Se pune aceste amestec intr-un vas termorezistent si se da la cuptor la 200C pentru 20 minute. Apoi se porneste grillul si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca un pic deasupra.
- Se serveste cu paine prajita.
Anghinare la gratar in ulei
Amestecul in vas termorezistent
Comentarii (18)
Ultimele comentarii
Ioana acum 9 ani - 16 Februarie 2015 10:01
cred ca nu ai nimerit-o bine. din supermarket eu n-am gasit inca anghinare cu gust bun. am primit un borcan din Italia si nu mi-a placut, cred ca era tot de supermarket. acum o iau de la un magazin cu delicatese (inimi sau facute pasta; produs in Italia) si este super buna.Mirela acum 9 ani - 16 Februarie 2015 10:05
Aha, ma gandeam eu. Thanks. :) Recomanzi vreun magazin de delicatese care sa fie si in Bucuresti?Ioana acum 9 ani - 16 Februarie 2015 10:13
doar din Cluj, acesta: [link]aveau si magazin online dar nu-l mai gasesc, nu stiu de ce...
de la ei iau anghinarea, maslinele, rosiile semiuscate in ulei, ansoa si caperele in sare.
Mirela acum 9 ani - 16 Februarie 2015 10:18
Bun, adevarul e ca si cu caperele de la Mega am luat plasa. Cred ca o sa ma orientez si eu spre ceva similar, trebuie sa fie in Bucuresti. Multumesc, Ioana. :)Ioana acum 9 ani - 16 Februarie 2015 10:29
pesto-urile (in afara de cele de la Sacla), caperele sau rosiile uscate sunt groazice in supermarket. nu merita sa dai banii...mai bine cumperi mai rar si de calitate de la un deli de incredere si ce se poate, faci in casa.
mai caut magazinul ala online, sa vezi ce produse au si poate le gasesti si in Bucuresti.
Ioana acum 9 ani - 16 Februarie 2015 10:40
am gasit siteul lor, dar din pacate nu mai e activ.dar am gasit siteul oficial din Italia cu produsele incercate de mine: [link] daca le gasesti pe astea in Bucuresti iti garantez ca sunt f. bune.
Mirela acum 9 ani - 16 Februarie 2015 13:47
Yammi, ce de bunatati! :p O sa le caut. Grazie, Ioana! :)Ioana acum 9 ani - 16 Februarie 2015 14:12
sau poate vii la Cluj ;)Mirela acum 9 ani - 16 Februarie 2015 14:19
:) As putea, si chiar ar trebui, inca nu am ajuns in partea aceea a tarii (mai departe de Brasov adica) :p Dar cum eu sunt genul care la 7 se trezeste si la 12 e la stalpul portii, e posibil sa-si schimbe si magazinul profilul intre timp ;))Daca ajungi tu inaintea mea la Bucuresti, te invit cu drag la o plimbare sa cautam un magazin fain de delicatese :)
Ioana acum 9 ani - 16 Februarie 2015 16:25
sper ca nu! e unul din magazinele mele preferate.dar sunt sigura ca in Bucuresti exista mai multe si mai variate.
am gasit cateva doar la o cautare pe google: [link] sau acesta: [link] (dar la asta nu vei gasi anghinare, insa vei gasi condimente mai rare, chorizo, jamon iberico, branza si unt din franta, foie gras....)
nu stiu nici eu cand mai ajung prin bucuresti... mi-e mai comod sa calatoresc catre vest, pe autostrada.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email