Salata in straturi

Retete din America Retete cu legume Retete cu ou Retete de Pasti Retete simple Retete salate

Prima mea propunere pentru Pastile din anul acesta.

Cantitatile sunt pentru un vas de 17 cm diametru. Acesta este suficient pentru 4-5 persoane (ca aperitiv), insa daca aveti mai multi invitati la masa, dublati sau triplati reteta si folositi un vas mai mare. Cu cat mai mare vasul, cu atat straturile se vor vedea mai clar si mai frumos. Acel aspect stratificat o transforma intr-o vedeta a mesei de Pasti.

Patrunjelul folosit la decor este din productia proprie ;) La verdeturile pe care le-ati vazut in pozele cu noua bucatarie am adaugat acest patrunjel cret, un rozmarin si un busuioc (ultimul sosit). Se pare ca le merge bine.

Ingrediente

1 mana de salata verde asortata
cateva rosii cherry
2 fire ceapa verde
3 oua fierte tari
200 gr mazare fiarta (poate fi din conserva)
150 gr cascaval razuit (am pus Gouda picanta)
150 gr bacon
patrunjel pentru decor

Dressing

200 gr iaurt (am pus cedra de oaie si bivolita)
1-2 linguri maioneza
1 priza buna de zahar
sare

Portii: 2-3 (daca e servita ca singur fel doi la masa); 4-5 (daca e servita ca aperitiv)

  1. Se taie ouale felii (folositi instrumentul de feliat oua daca aveti). Alegeti feliile mai frumoase si asezati-le pe marginea vasului in care aranjati salata. Puneti apoi in centrul lor salata verde. Presarati putina sare si piper.
  2. Urmeaza apoi un strat de rosii pe care le taiati in 2 sau 4 (in functie de marime). Presarati deaupra rosiilor ceapa verde taia rondele. Presarati iar putin sare si piper.
  3. Tocati feliile de oua care v-au ramas si presarati-le deasupra stratului de rosii-ceapa. Presarati iar putina sare si piper.
  4. Urmeaza stratul de mazare.
  5. Amestecati ingredientele pentru dressing si turnati-l peste mazare.
  6. Radeti deasupra cascavalul, pe razatoarea mica.
  7. Intr-o tigaie, fara adaos de grasime, puneti feliile de bacon si prajiti-le pe ambele patir, la foc mic pana devin rumene si crocante. Scoateti-le pe servetele absorbante. Cand se racoresc un pic, tocati-le marunt. Presarati "crutoanele" de bacon peste cascaval, in centru.
  8. Decorati cu frunze de patrunjel.

Felii de oua fierte pe marginea vasului

Strat de rosii si ceapa verde

Strat de oua

Bacon prajit crocant

Salata decorata

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...